Green Economy Σάββατο 8/04/2023, 20:57
GREEN ECONOMY

New York Times: Έρχονται επιθετικοί κανόνες στις ΗΠΑ για το κλίμα

Νέους κανόνες για τις εκπομπές καυσαερίων αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ

New York Times: Έρχονται επιθετικοί κανόνες στις ΗΠΑ για το κλίμα

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ ετοιμάζεται να ανακοινώσει περιορισμό των ορίων στις εκπομπές καυσαερίων αυτή την εβδομάδα, τα οποία θα απαιτούσαν έως και το 67% των νέων οχημάτων που πωλούνται στις ΗΠΑ έως το 2032 να είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως αποκαλύπτει έκθεση των New York Times.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας, Michael Regan, αναμένεται να προβεί σε σχετική ανακοίνωση στο Ντιτρόιτ την Τετάρτη. Τα όρια που θα προταθούν αναμένεται να αποτελέσουν την πιο αυστηρή νομοθεσία που έχει επιβληθεί ποτέ στις ΗΠΑ για το κλίμα μέχρι σήμερα και θα δημιουργήσαν αναπόφευκτα μια σειρά από προκλήσεις για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σύμφωνα με τα προτεινόμενα όρια, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αντιπροσωπεύουν μεταξύ 54% και 60% των νέων αυτοκινήτων που θα πωλούνται στις ΗΠΑ έως το 2030 και μεταξύ 64% έως 67% των νέων αυτοκινήτων έως το 2032, αναφέρει η έκθεση των Times. Αυτά τα στοιχεία είναι φιλόδοξα, καθώς μόλις το 5,8% των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν το 2022 ήταν ηλεκτρικά, από 3,2% το 2021, σύμφωνα με έκθεση της Cox Automotive.

Αυτά τα όρια υπερβαίνουν επίσης και τον προηγούμενο στόχο που είχε εκφράσει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν να πωλούνται μέχρι το 2030 πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ποσοστό περίπου κατά 50%.

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη αρχίσει να πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα, αλλά η επιβολή μιας τέτοιας ταχείας υιοθέτησης της τεχνολογίας θα δημιουργήσει προκλήσεις. Για παράδειγμα, μεγάλος αριθμός αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα απαιτήσει εκτεταμένη υποδομή φόρτισης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Tesla: Νέα μείωση τιμών σε όλα της τα μοντέλα στις ΗΠΑ

Η Zurich αποσύρεται από τη συμμαχία των ασφαλιστικών για τη βιομηχανία και το κλίμα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News