Business Talk Τετάρτη 30/12/2020, 07:45
BUSINESS TALK

Η Ελλάκτωρ, το θρίλερ και οι υπογραφές

  • Μόλις χθες, η στήλη έγραφε ότι όσο πλησιάζει η γενική συνέλευση της 7ης Ιανουαρίου, τόσο τα τζαρτζαρίσματα, μεταξύ των διεκδικητών της Ελλάκτωρ θα αυξάνονται. Ωστόσο, ως προς το σκέλος που περιγράφει η λέξη της οποίας, κατά τον Μπαμπινιώτη, η ετυμολογία προέρχεται από το αγγλικό “jar” (συγκρούομαι), δεν περίμενε ότι θα επιβεβαιωθεί τόσο γρήγορα. Χθες, ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Ελλάκτωρ, ενώ τουλάχιστον ένα ακόμη μέλος του διοικητικού συμβουλίου αποχώρησε. Οι διαδρομιστές είναι βέβαιοι πως η παραίτηση είναι καρπός της έριδας-εύλογης ως ένα βαθμό καθότι το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο- που υπήρχε εδώ και πολύ καιρό μεταξύ του Δημ. και του Αναστ. Καλλιτσάντση. Οι λάτρεις του σκακιού επιμένουν να διακρίνουν πίσω τις παραιτήσεις κινήσεις τακτικής ενόψει της γενικής συνέλευσης της 7ης Ιανουαρίου και της συμμαχίας των νυν επικεφαλής της Ελλάκτωρ με τους επιχειρηματίες Μπάκου-Καϋμενάκη. Σημειωτέον ότι η αποχώρηση του Δ.Καλλιτσάντση είχε γίνει αισθητή στην εταιρεία από χθες το πρωί.

 

  • Όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κατασκευαστικού ομίλου παραπέμπουν σε θρίλερ. Ευτυχώς όχι σαν το “Μan in Room 301”. Πρόκειται για ψυχολογικό θρίλερ έξι επεισοδίων που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Cash Rebate του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ). Το σημαντικότερο είναι πως η εν λόγω παραγωγή, που υπογράφουν η Warner Bros., η International Television Finland, η Wall to Wall Media και η ελληνική Inkas Film Productions αποτελεί την πρώτη σειρά στη φινλανδική γλώσσα που αγόρασε το BBC. Τα δικαιώματά της έχουν πουληθεί και σε κανάλια της Γαλλίας, Γερμανίας, Ολλανδίας, Πορτογαλίας, Βελγίου, Αυστραλίας, Ηνωμένων Πολιτειών, Νέας Ζηλανδίας.

 

 

  • Σήμερα θα υπογράψουν η Cosmote, η Vodafone και η Wind, που απέκτησαν φάσμα 5G μέσω του διαγωνισμού της ΕΕΤΤ, τις συμβάσεις παραχώρησης που είναι δεκαπενταετούς διάρκειας. Όσοι διαθέτουν συσκευές κινητής συμβατές με δίκτυα πέμπτης γενιάς και βρίσκονται σε περιοχές, κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και σε αστικά κέντρα, όπου έχουν τοποθετηθεί τα κατάλληλα κεραιοσυστήματα, θα έχουν, ήδη, παρατηρήσει σημαντική αύξηση της ταχύτητας, όπως και μείωση του χρόνου απόκρισης (πόσο γρήγορα φτάνει η πληροφορία από τον αποστολέα στον παραλήπτη) του ίντερνετ που λαμβάνουν μέσω των δεδομένων (data) τους. Η Cosmote έχει την μεγαλύτερη κάλυψη δικτύου 5G όχι μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε Λάρισα, Βόλο, Γιάννενα, Καβάλα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Δράμα, Γιαννιτσά, Νάουσα, Ξάνθη, Σέρρες, Ηγουμενίτσα και Μυτιλήνη.

 

 

  • Στον ορισμό ορκωτών λογιστών στο Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος προχώρησε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η Deloitte θα αναλάβει να πραγματοποιήσει τον τακτικό έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης της Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός για το διάστημα από 01.01.2019 έως 08.08.2019. Όπως και του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, που τη διαδέχθηκε, δηλαδή το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος για το χρονικό διάστημα από 09.08.2019 έως 31.12.2019.

 

  • Το θάνατο του μικρού εμποράκου βλέπουν ορισμένοι φορείς του λιανεμπορίου να έρχεται το επόμενο τρίμηνο λόγω συσσωρευμένων υποχρεώσεων που δεν θα είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν. Πάντως, με στόχο τη σταδιακή επαναλειτουργία του λιανεμπορίου το click away εκτιμάται ότι θα δώσει τη θέση του στο click in shop. Σε περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, θα είναι δυνατό ο καταναλωτής να ψωνίσει…παραδοσιακά σε ένα κατάστημα, αφότου κλείσει ραντεβού.

 

 
Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν σαν επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει.
 
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News