Business Talk Πέμπτη 6/10/2022, 00:01
BUSINESS TALK

Το πάρτι στο ΟΑΚΑ, οι χλιδάνεργοι και ο κ. Πρέσβης

Το πάρτι στο ΟΑΚΑ, οι χλιδάνεργοι και ο κ. Πρέσβης
  • Γεμάτο κόσμο ήταν χθες, από το απόγευμα μέχρι αρκετά αργά το βράδυ, το ΟΑΚΑ. Ο λόγος; Το πάρτι που διοργάνωσε ο ΟΤΕ για το προσωπικό του με παρουσιαστή τον Λάμπρο Φισφή και Special Guest Star τον Κωνσταντίνο Αργυρό. Η εκδήλωση, ως γεγονός αυτό καθ’ αυτό, ίσως μην παρουσιάζει σοβαρό ενδιαφέρον τουλάχιστον για όσους δεν εργάζονται στον ΟΤΕ και τις θυγατρικές του. Ωστόσο, λίγοι θα αμφισβητούσαν ότι αποτελεί απτή ένδειξη της εταιρικής κουλτούρας του τηλεπικοινωνιακού ομίλου. Μη ξεχνάμε ότι το κύμα της “Μεγάλης Παραίτησης” είναι σε πλήρη εξέλιξη-η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα πάντοτε ήταν στα πάνω του και γι’αυτό στα χρόνια της μνημονιακής κρίσης είχε καθιερωθεί ο όρος “χλιδάνεργος”-και η προσέλκυση και διακράτηση των εργαζομένων αποτελεί δύσκολο στοίχημα. 
  • Και μια και μιλάμε για χλιδάνεργους, να πούμε, όπως ανέφερε, πρόσφατα, ένας από τους καλύτερους στην Ελλάδα, γνώστες της αγοράς Πληροφορικής, ότι η ανεργία στον κλάδο της Πληροφορικής, που μας προέκυψε, εσχάτως, είναι μύθος. Οι Μηχανικοί Πληροφορικής, ποτέ  ακόμη και όταν ο ΓΑΠ ανακοίνωνε από το Καστελόριζο-το 2010 για τους νεότερους που ίσως δεν θυμούνται- την ένταξη της χώρας στα μνημόνια παρέμεναν περιζήτητοι στην Ελλάδα. Απλώς, τώρα με την έκρηξη της ψηφιοποίησης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και τη βροχή χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης, η εκτόξευση της ζήτησης δεν έχει προηγούμενο. Για να λύσουν το πρόβλημά τους κάποιες εταιρείες, κάνουν μεταγραφές πληροφορικάριων από τις γειτονικές χώρες.
  • Εξίσου σοβαρό είναι το πρόβλημα και στην κατασκευή. Τη σήμερον ημέρα, όπου οι νέες οικοδομές έχουν πάρει φωτιά, είναι ευκολότερο να βρεθεί γαμπρός για την Ευτυχία (σημ: ο Βαγγέλης Ταρνιάτης στην ταινία “οι γαμπροί της Ευτυχίας” προσπαθεί να παντρέψει την αδελφή του, η οποία αρνείται να ακολουθήσει τη μόδα της εποχής και να γίνει ποθητή, ώστε κι αυτός να μπορέσει να παντρευτεί, καθόσον είναι αρραβωνιασμένος οκτώ χρόνια) παρά πλακάς ή χτίστης. Στο πεδίο αυτό υπάρχει κι ένα ακόμη πρόβλημα. Ορισμένες ειδικότητες, όπως αυτή του πατωματζή, θα είναι σε λίγα χρόνια είδος υπό εξαφάνιση. Κι αυτό επειδή πολύ απλά επειδή στην Ελλάδα του GNTM τα τεχνικά επαγγέλματα δεν είναι καθόλου ελκυστικά. 
  • Καλά λόγια για το Ελληνικό είπε ο πρέσβης της Γερμανίας που βρέθηκε στο Experience Centre όπου έλαβε χώρα η ημέρα Ενότητας της Γερμανίας. «Φέτος δεν γιορτάζουμε αυτή τη μέρα στη πρεσβευτική κατοικία, γιατί έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο. Βρισκόμαστε όμως σε ένα άλλο εργοτάξιο. Στο Ελληνικό. Μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη. Αυτό το πολύ μεγάλο έργο πραγματοποιεί η LAMDA Development. Βρισκόμαστε στο χώρο του πρώην αεροδρομίου της Ελλάδας και εδώ το έργο του Ελληνικού συμβολίζει την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.Συμβολίζει το αίσθημα της αυτοπεποίθησης της Ελλάδας!» ανέφερε.

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν σαν επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News