Business Talk Τρίτη 5/04/2022, 00:01
BUSINESS TALK

Η ορμή της πληροφορικής και οι σταθερές αξίες

Η ορμή της πληροφορικής και οι σταθερές αξίες
  • Με ορμή αναμένεται να συνεχίσουν οι εξαγορές εταιρειών πληροφορικής και κατά τη φετινή χρονιά. Πρόκειται για κοινή πρακτική, που δηλώνει, ξεκάθαρα η διοίκηση της Real Consulting, που εισήχθη, πρόσφατα, στην εναλλακτική αγορά του χρηματιστηρίου. Όπως λοιπόν, σημειώνει, η εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει με την εξαγορά ευρωπαϊκών εταιρειών που εξειδικεύονται σε υπηρεσίες επί των λογισμικών και προϊόντων που ήδη διαθέτει, με στόχο την διείσδυσή της στις αγορές της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, εκμεταλλευόμενη το know-how που διαθέτει και το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος που έχει στην Ελλάδα (σε σχέση με τους ανταγωνιστές της που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και έχουν σημαντικά υψηλότερο κόστος μισθοδοσίας και λοιπών λειτουργικών εξόδων). Επίσης, επιδιώκει την εξαγορά εταιρειών σε Ελλάδα και Κύπρο, με σκοπό την δημιουργία οικονομιών και συνεργειών και κυρίως την αύξηση του μεριδίου αγοράς της.  

 

  • Όσες κυβερνήσεις και να αλλάξουν στην Ελλάδα, κάποιες αξίες θα παραμείνουν σταθερές. Για παράδειγμα, τα σωματεία εργαζομένων στο τραμ και το μετρό -συνολικά πέντε- αποφάσισαν την Τετάρτη να τραβήξουν χειρόφρενο επειδή ο «μισθός δεν φτάνει και ο λογαριασμός δεν βγαίνει». Κι επειδή το πιστεύουν αυτό ακράδαντα, αποφάσισαν να απεργήσουν για να συμβάλουν όσο μπορούν στο να τελειώσει γρηγορότερα ο μισθός στους εκατομμύρια Αθηναίους που χρησιμοποιηθούν καθημερινά το μετρό. Άλλωστε, ένα από τα αιτήματά τους είναι η «άμεση αποτροπή» της φτωχοποίησης του πληθυσμού.

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν σαν επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News