Business Talk Τετάρτη 24/05/2023, 00:01
BUSINESS TALK

Η πολυτελής άφιξη στο Ελληνικό, η επέκταση του Kariera και η ώρα του ΟΠΑΠ 

Η πολυτελής άφιξη στο Ελληνικό, η επέκταση του Kariera και η ώρα του ΟΠΑΠ 
  • Σε παραθαλάσσια έκταση 80 στρεμμάτων στο χώρο του Ελληνικού θα αναπτυχθεί το νέο Mandarin Oriental, Athens, το οποίο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα αποτελείται από ξενοδοχείο 5 αστέρων με 123 δωμάτια, μεγάλους υπαίθριους χώρους και διακεκριμένα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας δίπλα στη θάλασσα, πολυτελές Beach Club και Health Club με εγκαταστάσεις αναψυχής, γυμναστικής και ομορφιάς. Η συμφωνία των TEMES-Lamda Development με την Mandarin Oriental Hotel Group ανακοινώθηκε και επίσημα χθες
  • Παράλληλα, στην περίμετρο του ξενοδοχείου θα αναπτυχθεί και οικιστικό συγκρότημα 17 επώνυμων πολυτελών κατοικιών και διαμερισμάτων (branded residences) με θέα προς τη θάλασσα. Η εν λόγω ανάπτυξη θα βρίσκεται δίπλα στην παράκτια οικιστική ζώνη υπερπολυτελών κατοικιών (The Cove Villas και The Cove Residences). Αξίζει να σημειωθεί πως αργότερα φέτος αναμένεται να ανοίξει και το πρώτο resort της Mandarin Oriental στην Ελλάδα, στο Costa Navarino της TEMES.
  • Αξίζει να σημειωθεί πως το Mandarin Oriental Hotel Group έχει στην ιδιοκτησία του και διαχειρίζεται μερικά από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία, θέρετρα και residences του κόσμου. Ξεκινώντας τη δραστηριότητά του από την Ασία στα μέσα του 19ου αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο brand, κάτω από την ομπρέλα του οποίου λειτουργούν 36 ξενοδοχεία και 8 residences σε 24 χώρες. Τα δύο τρίτα εκ των ξενοδοχείων αυτών ανήκουν πλήρως ή εν μέρει στη Mandarin Oriental Hotel Group.
  • Στην περαιτέρω επέκταση εκτός Ελλάδος της «Καριέρας», που ελέγχει τον ιστότοπο kariera.gr, αλλά και σε νέες προσλήψεις θα οδηγήσει η εξαγορά από την ελληνική τεχνολογική εταιρεία παροχής υπηρεσιών εύρεσης εργασίας εταιρειών της CareerBuilder με έδρα το Σικάγο και πωλητή το fund Apollo. Με αυτόν τον τρόπο η ελληνική εταιρεία με δραστηριότητα άνω των 25 ετών θα αξιοποιήσει περισσότερες από 15 νέες ιστοσελίδες εύρεσης προσωπικού σε Ευρώπη και Ασία, δημιουργώντας μια πλατφόρμα με θέσεις εργασίας σε 10 διαφορετικές χώρες. 
  • Μέσω δηλαδή αυτής της κίνησης, όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της «Καριέρα» Θεόφιλος Βασιλειάδης, η ελληνική εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει περισσότερες θέσεις εργασίας σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων γνώσης (knowledge workers), όρος που αφορά κυρίως τους επαγγελματίες στην πληροφορική οι οποίοι εργάζονται από απόσταση για λογαριασμό μεγάλων πολυεθνικών ομίλων. Η «Καριέρα» έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε σειρά εξαγορών που περιλαμβάνουν την εταιρεία Human Factor, που παρέχει software διαχείρισης προσωπικού, και τη Workathlon, που εξειδικεύεται στις ανάγκες των εργοδοτών του τουριστικού κλάδου.
  • Ισχυρές επιδόσεις κατά το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς εκτιμούν οι αναλυτές της Optima Bank ότι θα εμφανίσει ο ΟΠΑΠ. Τοποθετούν τα έσοδα σε περίπου 521 εκατ. ευρώ, την λειτουργική κερδοφορία σε 192 εκατ. ευρώ και τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη σε 113 εκατ. ευρώ, μέγεθος που το πρώτο τρίμηνο του 2022 είχε ανέλθει σε 88,3 εκατ. ευρώ. Κατά τους αναλυτές, τα αποτελέσματα της εισηγμένης ευνοούνται από το θετικό μακροοικονομικό περιβάλλον και την προσδοκώμενη βελτίωση της online δραστηριότητας και των επίγειων παιγνίων. Για να δούμε θα επαληθευθούν οι προβλέψεις σήμερα;
  • Υπεύθυνο για θέματα απάτης, διαφθοράς και σύγκρουσης συμφερόντων όρισε η Κοινωνία της Πληροφορίας με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία του συστήματος διαχείρισης και ελέγχου των έργων που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης. Η εποπτευόμενη, από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εταιρεία διαχειρίζεται περισσότερα από 340 έργα αξίας 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2025. Μέχρι τότε, στόχος είναι σχεδόν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες να παρέχονται ψηφιακά.

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν σαν επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News