Business & Finance Τετάρτη 21/12/2022, 12:20
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Aegean: Δημιουργεί νέο hangar στο Ελ. Βενιζέλος – Επένδυση 140 εκατ. ευρώ

Aegean: Δημιουργεί νέο hangar στο Ελ. Βενιζέλος – Επένδυση 140 εκατ. ευρώ

Στη δημιουργία «πράσινου» οικοσυστήματος υπηρεσιών υποστήριξης για την αερομεταφορά στην Ελλάδα προχωράει η Aegean. Θα αναπτυχθεί σε 3 κτήρια σε συνολική έκταση 85.000 τ.μ. που έχει παραχωρηθεί στην αεροπορική από τον ΔΑΑ μέχρι το 2046.

Πρόκειται για επένδυση 140 εκατ. ευρώ, που διαθέτει χρονικό ορίζοντα ωρίμανσης 5-7 χρόνων και θα δημιουργήσει 500 νέες άμεσες θέσεις εργασίας και συνολικά 1.100 νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις. Aegean: Δημιουργεί νέο hangar στο Ελ. Βενιζέλος – Επένδυση 140 εκατ. ευρώ-1

Η επένδυση περιλαμβάνει χώρους συντήρησης και κέντρο εκπαίδευσης της νέας γενιάς πιλότων. Συγκεκριμένα, θα εκπαιδεύονται 3.000 πιλότοι και 10.000 μέλη πληρωμάτων τον χρόνο σε πλήρη δυναμική και λειτουργία. Θα πραγματοποιούνται 36.000 ώρες προσομοίωσης τον χρόνο για την κάλυψη  των αναγκών του ομίλου της Aegean και τρίτων. 

Όπως είπε ο πρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης, θα είναι το πρώτο πράσινο hangar της Ευρώπης. «Σήμερα με μια επενδυτική πρωτοβουλία μοναδική για τα δεδομένα του κλάδου της χώρας, δημιουργούμε ένα νέο ολοκληρωμένο οικοσύστημα υπηρεσιών συντήρησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα με σημαντικό εθνικό αντίκτυπο», ανέφερε ο κ. Βασιλάκης.

Aegean: Δημιουργεί νέο hangar στο Ελ. Βενιζέλος – Επένδυση 140 εκατ. ευρώ-2

«Στο ίδιο οικοσύστημα εντάσσεται η ήδη υπάρχουσα σχολή μηχανικών της Olympic Air που ξεκίνησε από την εποχή της Ολυμπιακής Αεροπορίας» πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής Δημήτρης Γερογιάννης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Aegean, η επένδυση θα συνεισφέρει 400-450 εκατ. ευρώ στο κράτος, μέσω των φορολογικών εσόδων και των εισφορών κατά τη διάρκεια της παραχώρησης. 

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα είναι φιλικές προς το περιβάλλον, με μειωμένο αποτύπωμα, καθώς θα τοποθετηθούν 35.000m φωτοβολταϊκών πάνελ, συνολικής ισχύος 3MW, που θα παράγουν 4,5 GWh ενέργειας κάθε χρόνο. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Συμφωνία των βασικών μετόχων για την εισαγωγή στο ΧΑ

Νέες επενδύσεις από την Goldair σε τουρισμό και logistics

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια της Fraport

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News