ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέες επενδύσεις από την Goldair σε τουρισμό και logistics

Νέες επενδύσεις από την Goldair σε τουρισμό και logistics

Νέες επενδύσεις δρομολογεί το 2023 ο όμιλος Goldair που δραστηριοποιείται στον τουρισμό και στην παροχή υπηρεσιών μεταφοράς και logistics. Φέτος, η θυγατρική του ομίλου Goldair Handling παρουσίασε μεικτή εικόνα ως προς τον ρυθμό ανάκαμψης του πτητικού έργου στις τέσσερις αγορές δραστηριοποίησης (Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και Ελβετία). Στην Ελλάδα οι επιδόσεις των αερομεταφορών ενισχύθηκαν σημαντικά κατά το δεύτερο εξάμηνο, με τη ζήτηση να ξεπερνάει, ευρύτερα, τα επίπεδα ρεκόρ του 2019 και την εταιρεία να ανακτά το 91% των πτήσεων. Στη Βουλγαρία, το πτητικό έργο παραμένει μειωμένο κατά 32%, έναντι του 2019, ενώ οι δύο εποχικοί προορισμοί της Μαύρης Θάλασσας (Μπουργκάς, Βάρνα) επηρεάστηκαν αρνητικά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λάρνακα και στην Πάφο, ο ρυθμός ανάκαμψης των πτήσεων τοποθετείται στο 70% του 2019. Στη Ζυρίχη, η εξυπηρέτηση των επιβατών ΑμεΑ επανήλθε στα επίπεδα προτού εκδηλωθεί η πανδημία, κυρίως κατά το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς. Η Goldair Handling, ύστερα από διαγωνισμό, ανανέωσε φέτος για μία επταετία την άδεια λειτουργίας της στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Δρομολογεί την ανανέωση του στόλου της, δίνει έμφαση στις επενδύσεις σε πράσινη ενέργεια, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε τον νέο χώρο διακεκριμένων επιβατών στο «Ελ. Βενιζέλος». Η Goldair Handling ίδρυσε την Goldair India και σε συνεργασία με την ινδική εταιρεία LAS Ground Force σύστησε την Goldair-LAS η οποία, κατόπιν διαγωνισμού, ξεκίνησε τη δραστηριότητά της σε δύο αεροδρόμια (Bagdogra και Udaipur), επιδιώκοντας τη διεύρυνση του δικτύου της στην Ινδία.

Οσον αφορά την Goldair υπέγραψε φέτος νέα συμβόλαια αντιπροσώπευσης αεροπορικών εταιρειών από τα οποία πολλά αφορούν την αγορά της Κύπρου, εξέλιξη που είναι σημαντική, «επιτρέποντας στην εταιρεία να αντιπροσωπεύει αερομεταφορείς εκτός Ελλάδας». Η Goldair Cargo αύξησε φέτος τον αριθμό των διακινούμενων αποστολών και τον συνολικό όγκο διαχειριζόμενων φορτίων, διατηρώντας την κερδοφορία της παρά τη μεγάλη αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Το 2023 θα τεθεί σε λειτουργία η νέα αποθήκη της εταιρείας στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου Κρήτης (4 χιλ. τ.μ.), ενώ η εταιρεία θα ξεκινήσει την κατασκευή νέων στεγασμένων αποθηκευτικών χώρων (14 χιλ. τ.μ.) στον Ασπρόπυργο. Την επόμενη χρονιά αναμένεται να ωριμάσει και το έργο της κατασκευής του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, του οποίου την ανανεωμένη σύμβαση παραχώρησης υπέγραψε η εταιρεία φέτος.

Μία ακόμη θυγατρική της Goldair, το τουριστικό γραφείο Travellair, ολοκλήρωσε φέτος την πρώτη χρήση της, εμφανίζοντας κερδοφορία.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News