Business & Finance Τρίτη 23/08/2022, 12:21
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

HotelBrain Academy: Νέα σχολή τουριστικών επαγγελμάτων – Στόχος να καλυφθούν οι ελλείψεις προσωπικού

HotelBrain Academy: Νέα σχολή τουριστικών επαγγελμάτων – Στόχος να καλυφθούν οι ελλείψεις προσωπικού

Με στόχο την καλλιέργεια εξειδικευμένων επαγγελματιών στον χώρο των ξενοδοχείων και του τουρισμού και την προσφορά εργασιακών ευκαιριών στον κλάδο δημιουργήθηκε η HotelBrain Academy. Πρόκειται για το νέο εγχείρημα του ομίλου HotelBrain, όπου απασχολούνται ήδη 130 στελέχη στα κεντρικά του γραφεία και τουλάχιστον 1.700 εποχικοί εργαζόμενοι, προκειμένου να ανταπεξέλθει στην πρωτοφανή έλλειψη στελεχών και ανθρώπινου δυναμικού που παρατηρείται στον κλάδο και προκαλεί δυσκολίες στην επάνδρωση των ξενοδοχείων. Παράλληλα στοχεύει στην καλύτερη κατάρτιση των εργαζόμενων στα ξενοδοχεία και στην ουσιαστική τους επιμόρφωση πάνω στην φιλοξενία και τον τουρισμό.

Ο Όμιλος HotelBrain, ο μεγαλύτερος σε αριθμό καταλυμάτων ξενοδοχειακός Όμιλος της Ελλάδας, με συνολικά 87 ξενοδοχεία σε 37 ελληνικούς προορισμούς, έχει τουλάχιστον 20 χρόνια ενεργής παρουσίας στον χώρο των ξενοδοχείων. Με το υπόβαθρο αυτό αξιοποιεί την εμπειρία του, ώστε να ενισχύσει τις δεξιότητες όσων εργάζονται ήδη στην τουριστική βιομηχανία, αλλά και να επιμορφώσει και να προσελκύσει νέο δυναμικό που ενδιαφέρεται να χαράξει μια καινούρια πορεία στον κλάδο των ξενοδοχείων και του τουρισμού. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Η HotelBrain Academy φιλοδοξεί να μεταλαμπαδεύσει τις αξίες, την κουλτούρα και την φιλοσοφία του Ομίλου πάνω στην φιλοξενία με στόχο τη δημιουργία εξειδικευμένων στελεχών στον ξενοδοχειακό κλάδο. Με έδρα το νεοκλασικό κτήριο στον αριθμό 123 της Λεωφόρου Πατησίων, η HotelBrain Academy στοχεύει να παρέχει τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές κατάρτισης και να προσφέρει άμεση απορρόφηση των ανερχόμενων στελεχών στα ξενοδοχεία του Ομίλου, εξασφαλίζοντας τους την επαγγελματική τους πορεία αλλά και δίνοντας τους προοπτικές εξέλιξης και ανέλιξης. 

Οι κρατικές και ιδιωτικές ξενοδοχειακές σχολές σήκωσαν για πολλά χρόνια με επιτυχία το βάρος της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των στελεχών μας. Μετά την πρωτοφανή εκτόξευση του τουρισμού στην χώρα μας, κρίνουμε ότι πλέον και εμείς, ξενοδόχοι και επιχειρηματίες του τουρισμού, έχουμε χρέος να συνδράμουμε σ’ αυτή την αποστολή. Ξεκινάμε πρώτοι και μέσα από την HotelBrain Academy αναλαμβάνουμε δράση.»

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Politico για Ελλάδα: Οι τουρίστες επέστρεψαν, αλλά οι εργαζόμενοι λείπουν

Ελλείψεις προσωπικού: Αναγκαία η αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών

Τουρισμός: Μπόνους έως 200 ευρώ σε υπαλλήλους που φέρνουν νέους εργαζόμενους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News