Business & Finance Παρασκευή 24/06/2022, 13:30
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το χάος στα αεροδρόμια συνεχίζεται: 3.100 πτήσεις ακυρώνει η Lufthansa

Το χάος στα αεροδρόμια συνεχίζεται: 3.100 πτήσεις ακυρώνει η Lufthansa

Στην ακύρωση 3.100 πτήσεων προχωρά η Lufthansa, έπειτα από ένα κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού που επιδείνωσε τις ελλείψεις προσωπικού, εντείνοντας το χάος που επικρατεί στα αεροδρόμια της Ευρώπης, καθώς ξεκινά η κρίσιμη περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία ακύρωσε 2.200 εσωτερικά και ευρωπαϊκά δρομολόγια για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σύμφωνα με το Bloomberg. Έρχονται να προστεθούν στις 900 ακυρώσεις που ανακοινώθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η μετοχή της Lufthansa υποχωρεί έως και 3,3% στη Φρανκφούρτη.

Η ζήτηση για ταξίδια έχει ανακάμψει απότομα στην Ευρώπη με την άρση των περιορισμών της πανδημίας, αφήνοντας ορισμένες αεροπορικές εταιρείες να δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να αντιμετωπίζουν πολύωρες ουρές στα αεροδρόμια και ακυρώσεις πτήσεων.

Το νέο κύμα του Covid-19, αν και λιγότερο θανατηφόρο από τα προηγούμενα, προκαλεί σημαντικές απουσίες από τους χώρους εργασίας, επιδεινώνοντας τις έντονες ελλείψεις εργατικού δυναμικού.

Το πρόβλημα επιδεινώνεται από τις απεργίες σε αεροπορικές εταιρείες όπως η Ryanair και η British Airways, καθώς οι  εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς.

Η Lufthansa, προσβλέποντας σε μεγάλη ζήτηση για το καλοκαίρι, είχε προγραμματίσει να λειτουργήσει στο 75% της πτητικής δυναμικότητας του 2019 για φέτος.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Χάος στα αεροδρόμια: Μόνο παράπλευρες απώλειες αναμένονται στην Ελλάδα

«Παραλύουν» τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια: Ουρές και καθυστερήσεις για τους τουρίστες

«Λύγισε» το Gatwick: Μειώνει τις πτήσεις για το καλοκαίρι

EasyJet: Ακυρώνει πτήσεις λόγω της έλλειψης προσωπικού στα αεροδρόμια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News