Business & Finance Σάββατο 25/12/2021, 11:40
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Β. Κικίλιας: Μεγάλη η πληρότητα στους χειμερινούς προορισμούς

Β. Κικίλιας: Μεγάλη η πληρότητα στους χειμερινούς προορισμούς

«Τον περασμένο Οκτώβριο, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ήταν στο 98,4% του Οκτωβρίου 2019, δηλαδή προ πανδημίας. Οι εισπράξεις για το πρώτο δεκάμηνο του έτους (Ιανουάριο-Οκτώβριο) έφτασαν τα 10,2 δισ. ευρώ, ενώ πηγαίνουμε πολύ καλά και το τελευταίο δίμηνο. Μιλάμε για ανάκαμψη στην πράξη», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι «το μέρισμα των εσόδων του τουρισμού μας, επιστρέφει στη μέση ελληνική οικογένεια».

Αναφερόμενος στους χειμερινούς προορισμούς, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι «η πληρότητα σε τουριστικές περιοχές είναι αυτές τις μέρες στο 100%, αλλά και στις μη τουριστικές περιοχές πάνω από το 80%. Βλέπω και εσωτερικό τουρισμό στους χειμερινούς προορισμούς μας, που είναι μια στρατηγική στόχευση της Κυβέρνησης», σημείωσε.

Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε επίσης σε δύο σημαντικές συμφωνίες που έκλεισαν τις τελευταίες μέρες. Με τον Όμιλο Der Touristik που δραστηριοποιείται σε Γερμανία και τις σκανδιναβικές χώρες συμφωνήθηκε η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών που φέρνει στην Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ ταυτόχρονα ο Όμιλος ζητά να στείλει στην Ελλάδα 50% περισσότερους επισκέπτες τους μήνες Οκτώβριο-Δεκέμβριο του 2022, καθώς και με τη μεγάλη εταιρεία κρουαζιέρας Norwegian Cruise Line να ξεκινήσει τη σεζόν στις 2 Μαρτίου 2022 και να τελειώσει 30 Νοεμβρίου.

«Οι ταξιδιώτες μάς εμπιστεύονται και επιλέγουν την Ελλάδα ως ασφαλή προορισμό, γιατί πετύχαμε τα τελευταία δύο χρόνια μέσα από την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάναμε να φροντίσουμε τους συμπολίτες μας, να τηρήσουμε τα υγειονομικά μέτρα και να μείνει η χώρα όρθια», ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, απευθύνοντας έκκληση για την τήρηση των μέτρων και τον εμβολιασμό.

«Θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά για προσοχή αυτές τις ‘Αγιες μέρες. Να τηρούμε τα μέτρα, να φοράμε μάσκες, να εμβολιαστούμε ακόμα περισσότεροι, να φροντίσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε και να ξεπεράσουμε αυτή την πολύ μεγάλη παγκόσμια κρίση Δημόσιας Υγείας που αντιμετωπίζουμε, ζώντας και κινούμενοι με ασφάλεια».

«Όποτε οι Έλληνες ήμασταν ενωμένοι και όποτε δουλέψαμε, προσπαθήσαμε και μοχθήσαμε μαζί, τα καταφέραμε. Και αυτό θα γίνει και τώρα», κατέληξε ο υπουργός Τουρισμού.

Διαβάστε επίσης:

Τουρισμός: Βάζει φρένο η Όμικρον με ακυρώσεις κρατήσεων

Υπ. Τουρισμού: Συμφωνία με DER Touristik – Παράταση τουριστικής περιόδου το 2022

«Greece does have a winter»: Καμπάνια για τον χειμερινό τουρισμό 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News