Business & Finance Παρασκευή 24/12/2021, 15:41
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Όμικρον πλήττει τις αερομεταφορές: Περισσότερες από 2.000 ακυρώσεις πτήσεων σήμερα

Οι αεροπορικές δεν έχουν επαρκή πληρώματα

Η Όμικρον πλήττει τις αερομεταφορές: Περισσότερες από 2.000 ακυρώσεις πτήσεων σήμερα

Περισσότερες από 2.000 πτήσεις έχουν ακυρωθεί σήμερα παγκοσμίως, καθώς το νέο κύμα της πανδημίας, το οποίο σαρώνει το βόρειο ημισφαίριο, πλήττει και τα πληρώματα των αεροπορικών εταιρειών. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Flightaware, έως τις 14.30 (ώρα Ελλάδας), είχαν ματαιωθεί 2.028 πτήσεις σε όλο τον κόσμο, ένας τεράστιος αριθμός ο οποίος επηρεάζει τις διακοπές των Χριστουγέννων. 

Ο βασικότερος λόγος συνίσταται στην έλλειψη προσωπικού, καθώς ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα ή απομόνωση (ακολουθώντας το πρωτόκολλο της κάθε χώρας) εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι αεροπορικές εταιρείες να μην μπορούν να εκτελέσουν όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους, ελλείψει πληρωμάτων. 

Οι παραπάνω εξελίξεις, όπως είναι εύλογο, έχουν προκαλέσει δυσφορία στους επιβάτες, οι οποίοι αδυνατούν να φθάσουν εγκαίρως στον προορισμό τους, λίγες μόλις ώρες πριν την έλευση των Χριστουγέννων.  

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και στις ΗΠΑ, όπου μόνοι οι Delta και United Airlines αναγκάστηκαν να ματαιώσουν περισσότερες από 200 πτήσεις.  

«Η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον αυτή την εβδομάδα είχε άμεσο αντίκτυπο στα πληρώματα και στους εργαζόμενους. Ως αποτέλεσμα, δυστυχώς έπρεπε να ακυρώσουμε κάποιες πτήσεις και να ενημερώσουμε τους επιβάτες να μην προσέλθουν στο αεροδρόμιο» ανέφερε το πρωί η United. 

Από τη μεριά της, η Delta διαβεβαίωσε ότι εξάντλησε όλες τις διαθέσιμες εναλλακτικές, προτού προβεί στην απόφαση ακύρωσης δεκάδων πτήσεων παραμονές των Χριστουγέννων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω κατάσταση έρχεται να επηρεάσει έτι περισσότερο τις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες εδώ και μήνες περίμεναν τη φετινή εορταστική περίοδο, προκειμένου να ανακτήσουν ένα μέρος της χαμένης κερδοφορίας.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Goldair Handling: Επιδιώκει είσοδο σε νέες αγορές του εξωτερικού

Αεροπορικά εισιτήρια από… 5 ευρώ – Από το 2023 η πλήρης ανάκαμψη του κλάδου

Ryanair: Να απαγορευτούν οι ανεμβολίαστοι στα αεροπλάνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News