Business & Finance Πέμπτη 23/12/2021, 19:20
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Υπ. Τουρισμού: Συμφωνία με DER Touristik – Παράταση τουριστικής περιόδου το 2022

Υπ. Τουρισμού: Συμφωνία με DER Touristik – Παράταση τουριστικής περιόδου το 2022

Τα πλάνα για αύξηση των προορισμών στην Ελλάδα και του αριθμού των επισκεπτών παρουσίασε ο CEO του γερμανικού συμφερόντων ομίλου DER Touristik, Soren Hartman, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Τουρισμό Βασίλη Κικίλια.

Ο όμιλος ο οποίος το 2021 παρουσίασε αύξηση 16% σε σχέση με το 2019 στον αριθμό επισκεπτών που έφερε στην Ελλάδα, φιλοδοξεί το 2022 να παρουσιάσει περαιτέρω αύξηση 20% με στόχο να προσελκύσει συνολικά από όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται τους 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα εκ των οποίων οι 500.000 από τη γερμανική αγορά.  

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να δοθεί περαιτέρω έμφαση στην προσέλκυση μέσω και συνδιαφήμισης τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, γεγονός που θα συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο Όμιλος Der Touristik αποτελεί τον τουριστικό βραχίονα του γερμανικού κολοσσού REWE με κύκλο εργασιών που προσεγγίζει τα 75 δισ. ευρώ, αποτελείται από δεκάδες εταιρείες στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη ενώ έχει εξαγοράσει μεταξύ άλλων και τον Tour Operator «Apollo» που εξειδικεύεται στην Ελλάδα για τις σκανδιναβικές αγορές.   

Ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας σημείωσε πως «εργαζόμαστε μεθοδικά για να φωτίσουμε περισσότερους προορισμούς να επεκτείνουμε την περίοδο να βελτιώσουμε τα οικονομικά μεγέθη της χώρας, να παράξουμε αξία για την μέση ελληνική οικογένεια »

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ανάπτυξη: Ο τουρισμός έδωσε «φτερά» – Θα τα κόψει η Όμικρον;

«Greece does have a winter»: Καμπάνια για τον χειμερινό τουρισμό 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News