Business & Finance Δευτέρα 8/11/2021, 07:46
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ανοίγουν τα σύνορα έπειτα από 20 μήνες

Η απαγόρευση είχε επιβληθεί από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στα πρώτα στάδια της πανδημίας του κορωνοϊού

ΗΠΑ: Ανοίγουν τα σύνορα έπειτα από 20 μήνες

Ανοίγουν σήμερα τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για τους πλήρως εμβολιασμένους ξένους επισκέπτες, δίνοντας τέλος σε μία απαγόρευση εισόδου που κράτησε για 20 μήνες. 

Η απαγόρευση είχε επιβληθεί από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στα πρώτα στάδια της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Επηρέαζε μη Αμερικανούς πολίτες από τουλάχιστον 30 χώρες, με αποτέλεσμα να πλήττεται ο τουρισμός και να χωρίζονται οικογένειες. 

Τώρα, οι αεροπορικές εταιρείες περιμένουν ένα κύμα από επισκέπτες, καθώς οι περιορισμοί αίρονται από σήμερα για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι. 

Υπό τους νέους κανόνες, οι ξένοι ταξιδιώτες θα πρέπει να επιδεικνύουν αποδεικτικό εμβολιασμού πριν να πετάξουν με το αεροπλάνο, να κάνουν τεστ κορωνοϊού το οποίο θα βγει αρνητικό μέσα σε 3 ημέρες από το ταξίδι τους και να παραδώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Δεν θα χρειάζεται, όμως, να μπουν σε καραντίνα. 

Επίσης, θα ανοίξουν  και τα χερσαία σύνορα με τον Καναδά και το Μεξικό, όπου θα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες. 

Ήδη, χιλιάδες μετανάστες έχουν φτάσει στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, ελπίζοντας να εκμεταλλευτούν τη χαλάρωση των κανόνων για να περάσουν σε αμερικανικό έδαφος. Σε κάποιες κοινότητες του Μεξικού υπάρχει παραπληροφόρηση, με αποτέλεσμα πολλοί που θέλουν να ζητήσουν άσυλο να πιστεύουν ότι θα έχουν πιο ευνοϊκή αντιμετώπιση από τους συνοριοφύλακες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News