Business & Finance Δευτέρα 22/03/2021, 23:15
ΤΑΞΙΔΙΑ

Οι Αμερικανοί αρχίζουν ξανά τα ταξίδια

Οι Αμερικανοί αρχίζουν ξανά τα ταξίδια

Οι Αμερικανοί άρχισαν ξανά τα ταξίδια με τον ερχομό της Ανοιξης. Το Σάββατο σηματοδότησε τη 10η διαδοχική ημέρα στη διάρκεια της οποίας περισσότεροι από 1 εκατ.Αμερικανοί ταξίδεψαν μέσω αεροπορικών εταιρειών. 
Σύμφωνα με στοιχεία των αμερικανικών αεροδρομίων, 1.369.180 ταξιδιώτες πέρασαν από έλεγχο εισιτηρίων το Σάββατο, μία ημέρα αφότου οι επιβάτες αεροπορικών εταιρειών κατέρριψαν νέο ρεκόρ εν μέσω πανδημίας, οπότε 1.468.516 άτομα ταξίδεψαν με αεροπλάνο.

Τα νούμερα αυτά προκαλούν ανησυχία στις υγειονομικές αρχές: παρότι εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν κάνει το εμβόλιο, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDCP) εξακολουθούν να συστήνουν στους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα αεροπορικά ταξίδια. Παρ΄όλα αυτά, για πρώτη φορά από τότε που άρχισε η πανδημία, τα αεροπορικά ταξίδια παρουσιάζουν αύξηση συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Αυτό σίγουρα αποτελεί θετική ένδειξη για τις πληγείσες αεροπορικές εταιρείες, παρότι η αύξηση εξακολουθεί να είναι απογοητευτικά χαμηλή, αντιστοιχεί μόλις στο ήμισυ της επιβατικής κίνησης του 2019. 

Ακόμη μία ενθαρρυντική ένδειξη αποτελεί το γεγονός ότι οι αεροπορικές εταιρείες αναφέρουν περισσότερες κρατήσεις εν όψει του καλοκαιριού, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της American Airlines Νταγκ Πάρκερ να δηλώνει ότι η εταιρεία βρίσκεται πολύ κοντά στις συνολικές κρατήσεις του 2019. 

Παρ΄όλα αυτά, όλες οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν ζημίες ξανά στο πρώτο τρίμηνο του 2021 μετά τις αντίστοιχες των 32 δισ.δολαρίων που κατέγραψαν συνολικά το 2020. Παρ΄όλα αυτά οι επενδυτές εμφανίζονται πιο αισιοδοξοι: οι μετοχές των Southwest, Alaska Air, JetBlue και Hawaiian Airlines βρίσκονται ήδη σε επίπεδα υψηλότερα από τα προ της πανδημίας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News