Business & Finance Δευτέρα 26/07/2021, 07:10
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τέλος το lockdown στη Μύκονο – 9 νησιά τώρα στο μικροσκόπιο

Τέλος το lockdown στη Μύκονο – 9 νησιά τώρα στο μικροσκόπιο

Στους ρυθμούς της επιστρέφει από σήμερα, Δευτέρα, η Μύκονος, ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, καθώς έπαυσαν να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, που είχαν ληφθεί στις 17 Ιουλίου εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων στο νησί.

Συγκεκριμένα, τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν στη Μύκονο μέχρι σήμερα, στις 6 το πρωί, ήταν τα εξής:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Ωστόσο με ανησυχία παρακολουθούν οι αρχές τις επιδημιολογικές εξελίξεις σε εννέα νησιά- επίσης εξαιρετικά δημοφιλή στους τουρίστες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες με το «κόκκινο», δηλαδή με την επιβολή περιοριστικών μέτρων, φλερτάρουν Ρόδος, Κως, Αντίπαρος, Σίφνος, Σέριφος, Μήλος, Ζάκυνθος, Λέρος και Κέρκυρα. 

Στην Πάρο οι αρχές κλιμακώνουν τους ήδη αυξημένους ελέγχους κυρίως στη νυχτερινή ζωή με το τελευταίο διήμερο να έχουν επιβληθεί 7 λουκέτα σε κλαμπ και 1 στην Αντίπαρο, μαζί με τα ανάλογα πρόστιμα.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη παράβαση επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και κλείσιμο για 7 ημέρες, ενώ σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 20.000 ευρώ και 15 μέρες λουκέτο.

Το μοντέλο της Πάρου εκτιμάται πως μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα νησιά, όπως Σαντορίνη, Ρόδο, Κρήτη, Ζάκυνθο και Κέρκυρα.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News