Business & Finance Τρίτη 20/07/2021, 16:10
BUSINESS & FINANCE

Μύκονος: «Ανοίγει» ξανά τη Δευτέρα

Μύκονος: «Ανοίγει» ξανά τη Δευτέρα

Άρση του lockdown αναμένεται από τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου, στη Μύκονο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το καθεστώς των απαγορεύσεων δεν θα επεκταθεί. 

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του τοπικού lockdown, στο νησί είχε επιβληθεί έως και τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 26 Ιουλίου, απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, καθώς και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Καθώς τα περιοριστικά μέτρα έκαναν το γύρο του κόσμου, δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Focus έκανε λόγο για πολλές ακυρώσεις κρατήσεων στη Μύκονο καθώς και για τουρίστες οι οποίοι επισπεύδουν την επιστροφή τους λόγω των περιοριστικών μέτρων. 

«Στη Μύκονο, το νησί με την έντονη νυχτερινή ζωή, πολλοί τουρίστες επισπεύδουν την επιστροφή τους. Έλληνες επιχειρηματίες και event manager επιβεβαιώνουν σχετικά δημοσιεύματα, μιλώντας στο Focus Online. Προ ημερών η ελληνική κυβέρνηση είχε επιβάλει αυστηρή νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τη μία το πρωί, ενώ παράλληλα απαγόρευσε τον χορό σε κλαμπ και εστιατόρια. Τα μέτρα ισχύουν κατ’ αρχήν για μία εβδομάδα, αλλά οι επιχειρηματίες του τουρισμού εκτιμούν ότι θα παραταθούν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Κάποιοι αναζητούν εναλλακτική λύση σε γειτονικά νησιά με πρώτη επιλογή τη Σαντορίνη. Αλλά και εδώ μπορεί να επιβληθεί απαγόρευση εξόδου. Για Κρήτη, Σαντορίνη, Νάξο, Μήλο, Ίο και Πάρο ο ΕΟΔΥ έχει προτείνει παρόμοια μέτρα, τα οποία θα μπορούσαν να τεθούν σε ισχύ από την Πέμπτη», αναφέρει το Focus, σύμφωνα με το DW.com. 

Πάντως, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ελληνικός τουρισμός εμφανίζει τη μεγαλύτερη δυναμική ανάμεσα στους προορισμούς της Μεσογείου, την ώρα που αυτή η ενθαρρυντική εκκίνηση της τουριστικής σεζόν τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας της ταχύτατης εξάπλωσης της Μετάλλαξης Δέλτα στα ελληνικά νησιά αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News