Business & Finance Δευτέρα 28/06/2021, 11:52
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σούπερ γιοτ: Νο.1 προορισμός η Ελλάδα – Πόσα πλέουν σε Αιγαίο και Ιόνιο

Σούπερ γιοτ: Νο.1 προορισμός η Ελλάδα – Πόσα πλέουν σε Αιγαίο και Ιόνιο

Από το μεγαλείο της Ακρόπολης στα λευκά σπιτάκια της Μυκόνου κι από το επιβλητικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης στην πανέμορφη παλαιά πόλη της Κέρκυρας. Η Ελλάδα είναι ξανά ανοιχτή για τους τουρίστες και οι πλούσιοι ξένοι φαίνεται ότι είναι έτοιμοι να τιμήσουν με το παραπάνω τη χώρα μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τα στοιχεία του Bloomberg, η Ελλάδα αυτή την στιγμή αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό για σούπερ-γιοτ, καθώς σε θάλασσες και ακτές βρίσκονται τουλάχιστον 194 πολυτελή σκάφη, αριθμός αυξημένος κατά 81 σε σχέση με τον Μάιο.

Map

Σταρ της βιομηχανίας θεάματος, θρύλοι του μπάσκετ, αστέρες του ποδοσφαίρου, σελέμπρετις και εκατομμυριούχοι από κάθε γωνιά του πλανήτη σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τον ζεστό ήλιο, την δροσερή θάλασσα και τα μαγευτικά τοπία της Ελλάδας.

Ανάμεσα στους υψηλούς «προσκεκλημένους» ξεχωρίζουν και οι δισεκατομμυριούχοι David Geffen, Abdullah al Futtaim και Ernesto Bertarelli, οι οποίοι πλέον εδώ και μερικές ημέρες στα πελάγη μας. 

Σούπερ γιοτ: Νο.1 προορισμός η Ελλάδα – Πόσα πλέουν σε Αιγαίο και Ιόνιο-1

Το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο παραθέτει και τα σχετικά στοιχεία, υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα έχει ανοίξει τα σύνορα για τους τουρίστες από τις 14 Μαΐου, σε μια προσπάθεια ανάκαμψης των τουριστικών εσόδων.

Εξάλλου, ο κλάδος προσφέρει περισσότερο από το 25% των θέσεων εργασίας, καθώς και περίπου το 20% του ετήσιου ΑΕΠ. Δεν είναι τυχαίο ότι την πενταετία 2015  – 2019, η χώρα υποδέχθηκε κατά μέσο όρο 30,3 εκατ. επισκέπτες ετησίως, κατατασσόμενη στην 18η θέση παγκοσμίως ως προς τις διεθνείς αφίξεις. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News