Business & Finance Δευτέρα 28/06/2021, 08:53
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

The Times: Απαγόρευση εισόδου των Βρετανών ταξιδιωτών στην Ε.Ε. θα επιδιώξει η Γερμανία

Η Μέρκελ επιθυμεί να χαρακτηριστεί η Βρετανία «χώρα ανησυχίας» λόγω της ευρείας διάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα

The Times: Απαγόρευση εισόδου των Βρετανών ταξιδιωτών στην Ε.Ε. θα επιδιώξει η Γερμανία

Την απαγόρευση εισόδου όλων των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19 ή όχι, θα επιδιώξει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Times».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα των Times η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επιθυμεί να χαρακτηριστεί η Βρετανία «χώρα ανησυχίας» εξαιτίας της ευρείας διάδοσης αυτού του παραλλαγμένου στελέχους του SARS-CoV-2, το οποίο αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, η γερμανική πρόταση θα συζητηθεί από ανώτερους Ευρωπαίους και εθνικούς αξιωματούχους στην ευρεία επιτροπή αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας και αναμένεται να συναντήσει αντιδράσεις από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ισπανία, την Πορτογαλίας και τη Μάλτας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόκειται να συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στην επίσημη εξοχική του κατοικία στο Τσέκερς την επόμενη εβδομάδα. Το Λονδίνο ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον Ιούλιο το σχέδιό του να επιτρέπει στους Βρετανούς πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως να ταξιδεύουν ανεμπόδιστα σε όλες τις χώρες, πλην αυτών στις οποίες κρίνεται πως υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος λόγω πανδημίας.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News