Business & Finance Παρασκευή 25/06/2021, 12:54
BUSINESS & FINANCE

Τουρισμός: «Απελευθερώνονται» τα ταξίδια για τους εμβολιασμένους Βρετανούς

Τον Ιούλιο οι λεπτομέρειες του σχεδίου

Τουρισμός: «Απελευθερώνονται» τα ταξίδια για τους εμβολιασμένους Βρετανούς

Χωρίς περιορισμούς θα μπορούν να ταξιδεύουν το επόμενο διάστημα όσοι Βρετανοί είναι πλήρως εμβολιασμένοι, μια εξέλιξη η οποία αναμένεται να τονώσει τις τουριστικές ροές προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η τοπική κυβέρνηση θα ανακοινώσει εντός του Ιουλίου ένα λεπτομερές σχέδιο για την απελευθέρωση των ταξιδιών σ’ όλες τις χώρες, πλην όσων είναι υψηλού κινδύνου (κόκκινη λίστα) μετάδοσης Covid-19.

«Χάρη στο επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμών, η πρόθεσή μας είναι ότι αργότερα το καλοκαίρι, οι κάτοικοι της Βρετανίας που είναι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζεται να απομονώνονται όταν θα επιστρέφουν από χώρες στην πορτοκαλί λίστα» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Grant Shapps.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής όσοι Βρετανοί τουρίστες επιστρέφουν από τις «πορτοκαλί» χώρες, στις οποίες εντάσσεται αυτή την στιγμή και η Ελλάδα, είναι υποχρεωμένοι να τεθούν σε 10ήμερη κατ’ οίκον καραντίνα, κατά τον επαναπατρισμό του.

Η άρση αυτής της υποχρέωσης αναμένεται να ωφελήσει την Ελλάδα, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό.

Ωστόσο, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν αρχίσει να κάνουν δεύτερες σκέψεις για την υποδοχή των Βρετανών τουριστών, δεδομένων των ανησυχιών για την αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα.

Χθες, ενδεικτικά, οι Εμανουέλ Μακρόν και Άγκελα Μέρκελ απηύθυναν έκκληση για μια κοινή ευρωπαϊκή στάση απέναντι στην υποδοχή των ξένων τουριστών, ζητώντας απ’ όλες τις χώρες να λάβουν άμεσα μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, επιτρέπουν την ελεύθερη είσοδο των Βρετανών ταξιδιωτών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News