Business & Finance Παρασκευή 4/06/2021, 12:01
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ryanair: Από Ιούλιο ελεύθερα τα ταξίδια ανάμεσα σε Βρετανία – Ε.Ε.

Ryanair: Από Ιούλιο ελεύθερα τα ταξίδια ανάμεσα σε Βρετανία – Ε.Ε.

«Θερμό» καλοκαίρι για τα ταξίδια, από Ιούλιο και έπειτα, «βλέπει» ο επικεφαλής της Ryanair, Μάικλ Ο’Λίρι, παρά την απογοήτευση που προκάλεσε η χθεσινή απόφαση των αρχών στη Βρετανία να μην προσθέσουν καμία χώρα ή περιοχή στην «πράσινη» λίστα, από την οποία μάλιστα αφαίρεσαν και τον μοναδικό ευρωπαϊκό προορισμό, την Πορτογαλία. 

Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται, όπως είπε, στο πρόγραμμα του εμβολιασμού. «Όταν οι άνθρωποι θα ταξιδεύουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στα ταξίδια προς και από, ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, λόγω της επιτυχίας των εμβολίων και του γεγονότος ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά κατά της παραλλαγής αυτής», δήλωσε σήμερα στο BBC ο επικεφαλής της Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι.

Η Ελλάδα παραμένει στην πορτοκαλί λίστα, κάτι που σημαίνει πως όσοι Βρετανοί ταξιδέψουν στη χώρα μας κατά τον επαναπατρισμό τους θα υποχρεωθούν σε 10ημερη καραντίνα. Εν τω μεταξύ και η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να κρατήσει εκτός της λεγόμενης «λευκής λίστας» τόσο τη Βρετανία όσο και τις ΗΠΑ, αν και ισχύει κανονικά η απόφασή της να επιτρέψει την χωρίς καραντίνα είσοδο στους πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες από 1η Ιουλίου. 

Η Ε.Ε. πρόσθεσε την Ιαπωνία στη λεγόμενη «λευκή λίστα» των χωρών για τις οποίες αίρονται όλοι οι περιορισμοί. Η Αυστραλία, το Ισραήλ, η Νέα Ζηλανδία, η Ρουάντα, η Σιγκαπούρη, η Νότια Κορέα και η Ταϋλάνδη είναι επίσης στη λίστα. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News