Business & Finance Πέμπτη 18/04/2024, 09:34
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη που βάζει όρια στον υπερτουρισμό: Απαγορεύονται τα νέα ξενοδοχεία

Η πόλη που βάζει όρια στον υπερτουρισμό: Απαγορεύονται τα νέα ξενοδοχεία

Το Άμστερνταμ δεν θα επιτρέπει πλέον την ανέγερση νέων ξενοδοχειακών κτιρίων στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να αντιμετωπίσει τον υπερτουρισμό.

«Θέλουμε να κάνουμε και να διατηρήσουμε την πόλη βιώσιμη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Αυτό σημαίνει: όχι υπερβολικός τουρισμός, όχι νέα ξενοδοχεία και όχι περισσότερες από 20 εκατομμύρια ξενοδοχειακές διανυκτερεύσεις από τουρίστες ετησίως», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αυτήν, ένα νέο ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ μπορεί να χτιστεί μόνο αν κλείσει ένα άλλο ξενοδοχείο, αν δεν αυξηθεί ο αριθμός των κλινών και αν το νέο ξενοδοχείο θα είναι καλύτερο, για παράδειγμα πιο βιώσιμο.

Ωστόσο, ο κανόνας δεν ισχύει για νέα ξενοδοχεία που είχαν ήδη εξασφαλίσει άδεια.

Η πόλη προσπαθεί ενεργά να περιορίσει τον αριθμό των τουριστών, ο οποίος ανέρχεται σε εκατομμύρια ετησίως, κυρίως αποθαρρύνοντας τον τουρισμό που σχετίζεται με το σεξ και τα ναρκωτικά στην περιοχή με τα κόκκινα φανάρια.

Υπενθυμίζεται ότι η ολλανδική πρωτεύουσα έχει λάβει και άλλα μέτρα για να μετριάσει το πρόβλημα του υπερτουρισμού.

Πέρυσι, το Δημοτικό Συμβούλιο του Άμστερνταμ ψήφισε την απαγόρευση των κρουαζιερόπλοιων και το κλείσιμο του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας.

Η πόλη απαγόρευσε επίσης τη χρήση μαριχουάνας σε δημόσιους δρόμους στην περιοχή με τα κόκκινα φανάρια και τερμάτισε τις ξεναγήσεις που περνούσαν από τα παράθυρα των εργαζομένων του σεξ.

Σύμφωνα με ένα διάταγμα του 2021, το δημοτικό συμβούλιο είναι «υποχρεωμένο να παρέμβει» όταν ο αριθμός των τουριστών φτάσει τα 18 εκατομμύρια άτομα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, CNN 

Διαβάστε επίσης:

Μέτρα κατά του υπερτουρισμού: Τέλος τα κρουαζιερόπλοια στο κέντρο του Άμστερνταμ

Άμστερνταμ: «Πόρτα» στους έξαλλους Βρετανούς τουρίστες

Το νέο πρόσωπο του Άμστερνταμ: Πρόστιμο για κάνναβη στα κόκκινα φανάρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News