Business & Finance Κυριακή 10/03/2024, 18:52
BUSINESS & FINANCE

Kοντά σε συμφωνία για το δίκτυο Tennet βρίσκονται Ολλανδία και Γερμανία

Kοντά σε συμφωνία για το δίκτυο Tennet βρίσκονται Ολλανδία και Γερμανία

Η Ολλανδία και η Γερμανία βρίσκονται πολύ κοντά σε μια συμφωνία για την πώληση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της Tennet Holding BV που βρίσκεται σε γερμανικό έδαφος μετά από μήνες παρατεταμένων διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι λεπτομέρειες της συναλλαγής θα μπορούσαν να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, δήλωσαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν καθώς οι συνομιλίες είναι ιδιωτικές. Η συμφωνία θα μπορούσε να αποτιμηθεί σε περίπου 22 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τους ίδιους. Ένα τελευταίο εμπόδιο σχετίζεται με τις απαιτούμενες επενδύσεις για τη βελτίωση των δικτύων της Γερμανίας, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους. 

Η ολλανδική και η γερμανική κυβέρνηση καθώς και η Tennet αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Οι συζητήσεις περιπλέχθηκαν πέρυσι ύστερα από μια γερμανική δικαστική απόφαση σχετικά με τις εκτός προϋπολογισμού δαπάνες, η οποία ανάγκασε την κυβέρνηση στο Βερολίνο να αναπροσαρμόσει τα δημοσιονομικά σχέδια. Η εξαγορά αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Γερμανίας να ενοποιήσει τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας και να ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια. Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχει να αντιμετωπίσει μια δύσκολη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και την αβεβαιότητα που προκλήθηκε από την απώλεια του ρωσικού φυσικού αερίου από αγωγούς.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News