Business & Finance Τρίτη 12/03/2024, 08:44
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αλλάζουν οι κανόνες του Airbnb: Τέλος οι κάμερες μέσα στα καταλύματα

Αλλάζουν οι κανόνες του Airbnb: Τέλος οι κάμερες μέσα στα καταλύματα

Στην απαγόρευση της χρήσης καμερών ασφαλείας σε όλα τα ενοικιαζόμενα καταλύματά του παγκοσμίως, προχωρά το Airbnb.

Η αλλαγή της πολιτικής της εταιρείας θα ισχύσει από το τέλος του επόμενου μήνα.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων δηλώνει ότι η κίνηση στοχεύει στην απλοποίηση των κανόνων σχετικά με τις κάμερες ασφαλείας, ώστε να δίνει προτεραιότητα στην ιδιωτική ζωή των επισκεπτών.

Οι χρήστες του Airbnb έχουν εκφράσει στο παρελθόν ανησυχίες σχετικά με τη χρήση καμερών παρακολούθησης εσωτερικών χώρων.

Σύμφωνα με τους κανόνες που εφάρμοζε έως τώρα το Airbnb, η χρήση καμερών ασφαλείας επιτρέπεται σε κοινόχρηστους χώρους, όπως σαλόνια και διαδρόμους, εφόσον η θέση του εξοπλισμού είναι σαφής στην καταχώριση του ακινήτου.

Οι αναθεωρημένοι κανόνες απαγορεύουν επίσης τη χρήση καμερών στους εξωτερικούς χώρους που δείχνουν προς τα μέσα. Το Airbnb δεν επιτρέπει την τοποθέτηση καμερών σε ιδιωτικούς χώρους όπως τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια.

Με τους νέους κανόνες θα επιτρέπονται οι κάμερες στα κουδούνια της πόρτας και οι συσκευές παρακολούθησης του θορύβου στους κοινόχρηστους χώρους. Όμως αυτές οι συσκευές θα πρέπει επίσης να γνωστοποιούνται στην καταχώριση του ακινήτου.

Όπως σημειώνει το Airbnb, επιδιώκει να εξισορροπήσει την ανάγκη των οικοδεσποτών να μπορούν να παρακολουθούν την ασφάλεια της ιδιοκτησίας τους και να γνωρίζουν για παράδειγμα εάν συμβαίνει κάποιο μη εγκεκριμένο πάρτι σε αυτήν, δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα στην ιδιωτικότητα των επισκεπτών.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες μέρες αφότου η αμερικανική κωμική εκπομπή Saturday Night Live μετέδωσε μια ψευδή διαφήμιση της Airbnb που περιελάμβανε ένα αστείο για μια κάμερα κρυμμένη σε μια τουαλέτα. Το σκετσάκι έχει 1,2 εκατομμύρια views στο YouTube.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Το Airbnb πάει σε φθηνότερους προορισμούς – Ποιες αγορές ανεβαίνουν

Σφίγγουν τα λουριά στη βραχυχρόνια μίσθωση – Ήρθε το τέλος ενός οικονομικού μοντέλου; 

Booking vs Airbnb: Ποιος κερδίζει στη μάχη του τουρισμού;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News