Business & Finance Τρίτη 25/07/2023, 10:08
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ποια χώρα δίνει σε όλους μία επιπλέον αργία για να τονώσει τον τουρισμό

Ποια χώρα δίνει σε όλους μία επιπλέον αργία για να τονώσει τον τουρισμό

Μία πρόσθετη αργία, στις 31 Ιουλίου, ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργείται ένα διάστημα έξι ημερών στο οποίο οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν θα έχουν δουλειά, σε μια προσπάθεια να τονωθούν ο τουρισμός και η ιδιωτική κατανάλωση.

Με την επιπλέον αργία, οι περισσότερες δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές από τις 28 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου.

Η εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που συνήθως πραγματοποιείται την Τρίτη, θα αναβληθεί, ενώ η Τράπεζα της Ταϊλάνδης και το υπουργείο Εργασίας κλήθηκαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ορίσουν την 31η Ιουλίου ως τραπεζική και εργατική αργία. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές της χώρας συνήθως ακολουθούν την οδηγία της κεντρικής τράπεζας τις αργίες.

Η μεγάλη διάρκεια των διακοπών θα ενθαρρύνει τα ταξίδια εντός συνόρων, ενισχύοντας την τουριστική βιομηχανία, εκτιμά η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο τουρισμός είναι από τα λίγα φωτεινά σημεία στην οικονομία της Ταϊλάνδης, η οποία αντιμετωπίζει δυσμενείς συνθήκες από τη μείωση των εξαγωγών και των επενδύσεων, εν μέσω πολιτικού αδιεξόδου μετά τις γενικές εκλογές του Μαΐου.

Η κεντρική τράπεζα περιμένει ανάπτυξη 3,6% φέτος, από 2,6% το 2022, με τις αυξανόμενες αφίξεις τουριστών να είναι ο βασικός μοχλός για την οικονομία. Όμως, η καθυστέρηση στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης απειλεί την πρόβλεψη αυτή.

Το υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης αναμένει ότι οι αφίξεις ξένων τουριστών θα υπερδιπλασιαστούν φέτος στα 25 εκατ., με τα συνολικά έσοδα από τον τουρισμό να ανέρχονται στα 2,38 τρισεκατομμύρια μπατ (69 δισ. δολάρια).

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Ποια κυβέρνηση και γιατί μοιράζει στους πολίτες της ένα εκατομμύριο δενδρύλλια κάνναβης

Thai Airways: Νέες παραγγελίες Jet – Σε τροχιά ανάκαμψης

Ταϊλάνδη: Εκλογές – δημοψήφισμα για τον ρόλο του στρατού στην πολιτική

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News