Business & Finance Τετάρτη 3/05/2023, 19:00
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πού σχεδιάζουν να πάνε διακοπές οι Έλληνες το καλοκαίρι – Οι αναζητήσεις τους στην Airbnb

Πού σχεδιάζουν να πάνε διακοπές οι Έλληνες το καλοκαίρι – Οι αναζητήσεις τους στην Airbnb

Τις τάσεις αναζητήσεων των Ελλήνων στην πλατφόρμα της Airbnb για το πρώτο τρίμηνο του έτους, αποκάλυψε η εταιρεία, σημειώνοντας ότι οι διανυκτερεύσεις σε ιδιωτικές καταχωρήσεις δωματίων, αυξήθηκαν κατά περίπου 50% πέρσι σε σχέση με το 2021.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι η μέση τιμή του δωματίου είναι στα 81 ευρώ όταν παγκοσμίως κυμαίνεται στα 100 δολάρια, με την ποιότητα να παραμένει υψηλή καθώς το 80% των διανυκτερεύσεων που αξιολογήθηκαν σε ιδιωτικό δωμάτιο στην Ελλάδα έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία πέντε αστέρων, σύμφωνα με την εταιρεία.

Αναφορικά με το πρώτο τρίμηνο του έτους, οι επισκέπτες από την Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία, αναζητούν ήλιο, αξιοθέατα και πεζοπορίες.

Οι δέκα κορυφαίοι καλοκαιρινοί προορισμοί του εσωτερικού που αναζητούν οι Έλληνες είναι οι εξής:

1. Γάιος
2. Λήμνος
3. Σκύρος
4. Τήνος
5. Σχοινούσα
6. Κίμωλος
7. Ανάφη
8. Περιφερειακή Ενότητα Θάσου
9. Αρεόπολη
10. Μυτιλήνη

Οι δέκα διεθνείς προορισμοί:

1. Βαλέτα, Μάλτα
2. Βιέννη, Αυστρία
3. Ρώμη, Ιταλία
4. Βαρκελώνη, Ισπανία
5. Μαδρίτη, Ισπανία
6. Λισαβόνα, Πορτογαλία
7. Παρίσι, Γαλλία
8. Μιλάνο, Ιταλία
9. Άμστερνταμ, Ολλανδία
10. Βενετία, Ιταλία

Η πελατοκεντρική αναδιαμόρφωση της Airbnb

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα προχώρησε σε ένα σύνολο βελτιώσεων στην πλατφόρμα της, ξεκινώντας με την εισαγωγή των Airbnb Δωματίων. Επιπρόσθετα παρουσιάζονται πάνω από 50 νέες λειτουργίες και αναβαθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τα σχόλια των πελατών.

«Με το Airbnb Rooms (Airbnb Δωμάτια), επιστρέφουμε στην ιδέα που ξεκίνησε τα πάντα – στην ιδρυτική νοοτροπία της κοινής χρήσης», δήλωσε ο Brian Chesky, συνιδρυτής και CEO της Airbnb. «Τα Airbnb Δωμάτια είναι συχνά πιο οικονομικά από τα ξενοδοχεία και είναι ο πιο αυθεντικός τρόπος για να γνωρίσετε μια πόλη. Αυτή είναι η ψυχή της Airbnb».

Η ασφάλεια στο επίκεντρο των αλλαγών

Το Διαβατήριο Οικοδεσπότη, αποκλειστικά για τα Airbnb Δωμάτια, δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για τους οικοδεσπότες ενισχύοντας το αίσθημα της ασφάλειας, πριν την κράτηση. Πατώντας στο Διαβατήριο Οικοδεσπότη είναι εμφανής μεγαλύτερη φωτογραφία και λεπτομέρειες που έχουν μοιραστεί οι οικοδεσπότες όπως που πήγαν σχολείο, τι δουλειά κάνουν και άλλες πληροφορίες.

Η νέα Κατηγορία Airbnb Δωμάτια περιλαμβάνει ένα επιμελημένο σύνολο ενός εκατομμυρίου ιδιωτικών δωματίων με λεπτομέρειες για κοινόχρηστους χώρους όπως κουζίνα, σαλόνι ή αυλή.

Επιπλέον προστίθενται νέες λειτουργίες απορρήτου για τα δωμάτια, που δείχνουν ξεκάθαρα εάν υπάρχει κλειδαριά στο υπνοδωμάτιο, καθώς και αν τα μπάνια είναι κοινόχρηστα και αν άλλα άτομα εκτός του οικοδεσπότη θα βρίσκονται στο σπίτι κατά τη διάρκεια της διαμονής. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Πυρετός μεγάλων τουριστικών επενδύσεων

Έσωσε το «φαινόμενο» Taylor Swift το Λας Βέγκας;

Νέο 5στερο στη Θεσσαλονίκη – Στην Electra Hotels το οικόπεδο στην Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News