Business & Finance Τετάρτη 3/05/2023, 07:26
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έσωσε το «φαινόμενο» Taylor Swift το Λας Βέγκας;

Έσωσε το «φαινόμενο» Taylor Swift το Λας Βέγκας;

Δύο νύχτες της περιοδείας Taylor Swift Eras βοήθησαν να οδηγηθεί ο τουρισμός του Λας Βέγκας στα προ πανδημίας επίπεδα, τον Μάρτιο, σύμφωνα με την αρμόδια αρχή της πόλης.

Περίπου 3,66 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν την πόλη τον τρίτο μήνα του έτους—αύξηση 9,6% από το 2022— αφού εκτός από τις συναυλίες, φιλοξενούσε ένα τουρνουά  μπάσκετ ανδρών στα κολέγια και ένα Σαββατοκύριακο με αγώνες αυτοκινήτων.

Οι εκδηλώσεις συνδυάστηκαν με έναν «δυνατό μήνα συνεδρίων» που περιλάμβανε τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση κατασκευών της Βόρειας Αμερικής, η οποία συγκέντρωσε περίπου 140.000 παρευρισκόμενους, ανέφερε η αρχή σε δήλωση που συνόδευε τα μηνιαία στατιστικά των επισκέψεών της.

Πρόκειται για αριθμούς που είναι μόλις 1,1% μικρότεροι από τον Μάρτιο του 2019, με το Λας Βέγκας να είναι μεταξύ των πιο πρόσφατων πόλεων που σημείωσαν ώθηση στον τουρισμό από τους φανς της Swift, που είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να παρακολουθήσουν τις συναυλίες.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι δημόσιες πωλήσεις εισιτηρίων, ακυρώθηκαν από την Ticketmaster, λόγω υπερβολικής ζήτησης.

Η πληρότητα των ξενοδοχείων τα Σαββατοκύριακα έφτασε στο 94,5% τον Μάρτιο, το υψηλότερο ποσοστό από το 94,8%, που έφτασε τον Φεβρουάριο του 2020, λίγο πριν σταματήσουν τα ταξίδια. Συνολικά, η πληρότητα των ξενοδοχείων ήταν 88,3% τον Μάρτιο, από 82,2% τον Φεβρουάριο.

Για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν την πρωτεύουσα των τυχερών παιχνιδιών. Το έτος ρεκόρ ήταν το 2016, με 42,9 εκατομμύρια επισκέπτες.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Πυρετός μεγάλων τουριστικών επενδύσεων

Η Μεσόγειος περιορίζει την κρουαζιέρα – Σε αντίθετη ρότα η Ελλάδα

Γιατί τα αεροπορικά εισιτήρια είναι (και θα παραμείνουν) ακριβά;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News