Business & Finance Δευτέρα 6/03/2023, 08:50
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ποιοι θα πληρώνουν για να μπουν στην Ευρώπη από το 2024

Ποιοι θα πληρώνουν για να μπουν στην Ευρώπη από το 2024

Για το 2024 αναβλήθηκε η έναρξη του συστήματος European Travel Information and Authorisation System (ETIAS) στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ETIAS έχει αναβληθεί πολλές φορές, καθώς επρόκειτο να ισχύσει από το 2022, αλλά μεταφέρθηκε στην 1η Μαΐου του 2023 και αργότερα στον Νοέμβριο του 2023.

Τι είναι το ETIAS; Οι ταξιδιώτες που μπορούν να επισκεφθούν τις χώρες της Ζώνης του Σένγκεν χωρίς βίζα θα πρέπει πλέον να κάνουν αίτηση για το ETIAS.

Έως τώρα, οι ταξιδιώτες που δεν χρειάζονταν βίζα για να τις χώρες του Σένγκεν, μπορούσαν να ταξιδέψουν σε αυτές για αναψυχή ή για δουλειά για διάστημα έως 90 ημερών.

Κατά τη διάρκεια αυτών των 90 ημερών, οι επισκέπτες αυτοί δεν μπορούσαν να δουλέψουν ή να σπουδάσουν, αλλά είχαν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε τουριστικές ή επαγγελματικές δραστηριότητες.

Όμως, με την εφαρμογή του νέου συστήματος, οι ταξιδιώτες αυτοί θα πρέπει να πληρώσουν για να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το CNN, η έγκριση του ETIAS αφορά τους πολίτες περίπου 60 χωρών που έως τώρα δεν χρειάζονταν βίζα για να μπουν στην Ε.Ε. (μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο), θα γίνεται online και θα είναι μια σύντομη διαδικασία.

Το κόστος είναι στα 7 ευρώ, με την έγκριση να ισχύει για τρία χρόνια. Όπως σημειώνει το CNN, η χρέωση είναι χαμηλή σε σχέση με την αντίστοιχη αμερικανική έγκριση, ESTA, που κοστίζει 21 δολάρια και ισχύει για δύο χρόνια.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Lufthansa: Ανακάμπτουν οι αερομεταφορές – Ισχυρή η ζήτηση για τη Μεσόγειο

ING: Η Ευρώπη θα πρέπει να περιμένει για τους Κινέζους τουρίστες

Οι 10 καλύτεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί για ποδηλασία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News