Business & Finance Δευτέρα 7/12/2020, 15:51
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Παράταση δύο μηνών στην πληρωμή

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Παράταση δύο μηνών στην πληρωμή

Παρατείνεται η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2021 κατά δύο μήνες, μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2021, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο των ευρύτερων μέτρων στήριξης για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. 

Η ηλεκτρονική εφαρμογή του του TAXISnet μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων θα μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 έχει ανοίξει από τα τέλη Νοεμβρίου. Η ανάρτηση των σχετικών ειδοποιητηρίων συνεπάγεται -σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα- ότι οι υπόχρεοι πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2021 καλούνται να τα έχουν εξοφλήσει μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Από τον Ιανουάριο το pay as you go 

Εν τω μεταξύ τη δυνατότητα στους οδηγούς να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες τους και να τις ανακτήσουν ακόμη και ύστερα από έναν ή δύο μήνες πληρώνοντας όμως την αντίστοιχη αναλογία των τελών κυκλοφορίας, σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών. Η πανδημία γίνεται αιτία για να ανασχεδιαστεί όλο το σύστημα με τις πινακίδες και να αποκτήσει χαρακτηριστικά περισσότερης… δικαιοσύνης αλλά και λιγότερης ταλαιπωρίας.

Το «έκτακτο» -αλλά εδώ και χρόνια- μέτρο της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα που κάθε χρόνο ενεργοποιούνταν από τις φορολογικές αρχές τον Μάιο ή τον Ιούνιο, σχεδιάζεται να ενεργοποιηθεί φέτος από τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News