Business & Finance Δευτέρα 9/01/2023, 08:45
ΑΓΟΡΕΣ

Επεκτείνεται το ράλι στα ασιατικά χρηματιστήρια – Αισιόδοξοι οι αναλυτές 

Επεκτείνεται το ράλι στα ασιατικά χρηματιστήρια – Αισιόδοξοι οι αναλυτές 

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές τη Δευτέρα καθώς η Κίνα άνοιξε και πάλι τα ταξίδια χωρίς καραντίνα, βάζοντας τέλος στην πολιτική zero-Covid που είχε κρατήσει ουσιαστικά τα σύνορα κλειστά για σχεδόν τρία χρόνια. 

Ο Kospi της Ν. Κορέας κατέγραψε τα υψηλότερα κέρδη στην περιοχή, με άνοδο 2,51%, ενώ ο δείκτης Kosdaq κέρδισε 1,48%. Ο δείκτης Hang Seng  στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,46% και ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,6%. Στην Ιαπωνία οι αγορές έμειναν κλειστές λόγω αργίας. 

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific βρίσκεται σε πορεία για να μπει σε bullf market κερδίζοντας έως και 1,7% κατά τη σημερινή συνεδρίαση, έχοντας καταγράψει συνολική άνοδο άνω του 20% από τα χαμηλά που είχε καταγράψει στις 24 Οκτωβρίου. 

«Το ράλι προχωρά με υψηλές ταχύτητες και είναι φυσικό να περιμένουμε κάποια κατοχύρωση κερδών», δήλωσε στο Bloomberg αναλυτής της Saxo Capital Markets Pte. «Υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι όπως η στάση της Τράπεζας της Ιαπωνίας σε ό,τι αφορά τα επιτόκια αλλά και κάποιες ανησυχίες για τα κέρδη των εισηγμένων. Όμως υπάρχει ακόμη περιθώριο για τις ασιατικές αγορές, ώστε να ξεπεράσουν τις επιδόσεις των υπόλοιπων χρηματιστήριων το 2023». 

Η Goldman Sachs προβλέπει πως οι κινεζικές αγορές θα συνεχίσουν την ανοδική πορεία, λόγω των αλλαγών πολιτικής της κινεζικής κυβέρνησης σε τομείς όπως η στέγαση και η ρύθμιση του διαδικτύου. Στο μεταξύ οι τεχνολογικές μετοχές της Ασίας ανακάμπτουν, εν μέσω ενδείξεων για μείωση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες. 

«Το αμερικανικό δολάρια αποδυναμώνεται, σπρώχνοντας την ρευστότητα στις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού», δήλωσε ο Banny Lam της CEB International Investment Corp. «Πιστεύω ότι μιλάμε για ένα πιο διατηρήσιμο ράλι, καθώς η βουτιά του 2022 και οι προοπτικές της περιοχής δημιουργούν χώρο για ανοδικές κινήσεις», πρόσθεσε. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News