Business & Finance Πέμπτη 29/12/2022, 08:28
ΑΓΟΡΕΣ

Μάχη έως την τελευταία ημέρα για το καλύτερο χρηματιστήριο της χρονιάς: Οι υποψηφιότητες

Μάχη έως την τελευταία ημέρα για το καλύτερο χρηματιστήριο της χρονιάς: Οι υποψηφιότητες

Τρία χρηματιστήρια στην Ασία ανταγωνίζονται για τον τίτλο του μεγάλου κερδισμένου του 2022, παρότι το ισχυρό δολάριο έπληξε την επενδυτική ελκυστικότητα της περιοχής.

Οι δείκτες της Ινδονησίας, της  Ινδίας και της Σιγκαπούρης πλησιάζουν τον Ibovespa της Βραζιλίας, ο οποίος έχει σημειώσει άνοδο 5,2% σε τοπικό νόμισμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Μάχη έως την τελευταία ημέρα για το καλύτερο χρηματιστήριο της χρονιάς: Οι υποψηφιότητες-1

Οι ασιατικοί δείκτες ενισχύονται τουλάχιστον κατά 3,5% ο καθένας, πράγμα που σημαίνει ότι μία και μόνο συνεδρίαση θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Τα χρηματιστήρια της Νότιας και της Νοτιοανατολικής Ασίας ήταν από τα λίγα φωτεινά σημεία φέτος για τους επενδυτές, καθώς το άνοιγμα των χωρών αυτών από την πανδημία και η επιστροφή του τουρισμού ενίσχυσαν τα εταιρικά κέρδη. Επίσης, ο πληθωρισμός παρέμεινε σχετικά ήπιος σε κάποιες οικονομίες της περιοχής και τα βελτιωμένα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών συνέβαλαν ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις από το ισχυρότερο δολάριο.

Το χρηματιστήριο της Ινδίας προσέλκυσε σχεδόν 6 δισ. δολάρια από διεθνείς επενδυτές αυτό το τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Και ενώ η Ινδονησία παρουσίασε εκροές αυτόν τον μήνα, οι καθαρές εισροές εξακολουθούν να ξεπερνούν τα 4,4 δισ. δολάρια μέχρι στιγμής το 2022.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Αυτή είναι η καλύτερη μετοχή του 2022 – Θα είχατε βγάλει κέρδη 1.600%

Αγορές: Οι πέντε απειλές που θα μπορούσαν να «χαλάσουν» το 2023

Επενδυτικοί οίκοι: Δύσκολη η ανάκαμψη των αγορών το 2023 – Πού θα κλείσουν οι δείκτες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News