BUSINESS & FINANCE

BofA: Τα 10 trades που προτείνει για το 2023

BofA: Τα 10 trades που προτείνει για το 2023

Τα εμπορεύματα ήταν η καλύτερη επένδυση για το 2022, με τα στοιχεία της Bank of America να δείχνουν αποδόσεις 28,7% μέχρι στιγμής από τις αρχές του έτους. Ακολουθεί το δολάριο, που ενισχύθηκε κατά 8,5%, και τα μετρητά με αποδόσεις 1,3%. Απώλειες 15% σημειώνουν τα χρηματιστήρια μέχρι στιγμής και 16,1% τα κρατικά ομόλογα.

BofA: Τα 10 trades που προτείνει για το 2023-1

Το πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 2,8% από τις αρχές του έτους, ο χρυσός χάνει 1,2%, τα εταιρικά ομόλογα υψηλών αποδόσεων σημειώνουν πτώση 11,7% και τα εταιρικά ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας χάνουν  14,7%. Τα στοιχεία της BofA δείχνουν ότι η χειρότερη επένδυση της χρονιάς ήταν τα κρυπτονομίσματα, με απώλειες 62,6% μέχρι στιγμής.

Τα 10 trades του 2023 σύμφωνα με την Bank of America

–          Long στα 30ετή αμερικανικά κρατικά ομόλογα λόγω της ύφεσης, της ανεργίας, της πρόβλεψης ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια στα τέλη του 2023 αλλά και της ιστορίας, που δείχνει ότι οι αποδόσεις των treasuries δεν έχουν υπάρξει ποτέ αρνητικές για τρεις συνεχόμενες χρονιές.

–          Στοιχήματα ότι η καμπύλη των ομολόγων θα γίνει πιο απότομη, καθώς αυτό συμβαίνει πάντα όταν ξεκινά μια ύφεση και οι αγορές αρχίζουν να προεξοφλούν την στροφή της Fed από τις αυξήσεις επιτοκίων στις μειώσεις.

–          Short στο δολάριο, long στις αναδυόμενες αγορές. Η BofA συστήνει long θέσεις στα distressed ομόλογα των αναδυόμενων αγορών, στο κορεάτικο γουόν λόγω του ανοίγματος της κινεζικής οικονομίας και στο μεξικάνικο πέσο λόγω της μεταφοράς των εργοστασίων σε χώρες πιο κοντινές στις ΗΠΑ (nearshoring).

–          Long στις κινεζικές μετοχές, λόγω του ανοίγματος της οικονομίας από τα περιοριστικά μέτρα του κορωνοϊού.

–          Long στον χρυσό και τον χαλκό καθώς το δολάριο κορυφώνει, η Κίνα ανοίγει, οι αγορές μετάλλων εμφανίζουν ελλείψεις και η ενεργειακή μετάβαση επιταχύνει.

–          Στρατηγική Barbell στα εταιρικά ομόλογα (πρόκειται για τη στρατηγική όπου ο επενδυτής αγοράζει τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ομόλογα αλλά όχι τα μεσοπρόθεσμα).

–          Long στις βιομηχανικές μετοχές παγκοσμίως και στα small caps. Ωφελούνται από τις τάσεις από τον αποπληθωρισμό στον πληθωρισμό, από την παγκοσμιοποίηση στην τοπική παραγωγή, από τη νομισματική στη δημοσιονομική υπερβολή καθώς και από τις ανισότητες στη συμπερίληψη.

–          Short στις αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, που χαρακτηρίζονται ως η «παλιά ηγεσία». Η εποχή του QE και της παγκοσμιοποίησης τελείωσε, ενώ η διείσδυση των τεχνολογιών έχει κορυφώσει και οι εταιρείες αντιμετωπίζουν εποπτικούς κινδύνους, σημειώνει η BofA.

–          Short στα αμερικανικά private equity, με την BofA να εντοπίζει κίνδυνο εκροών κεφαλαίων, λόγω της έκθεσης του σκιώδους banking στις αγορές κατοικιών και τα δάνεια.

–          Long στις ευρωπαϊκές τράπεζες, short στις τράπεζες του Καναδά, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Σουηδίας. Η BofA ποντάρει στα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης που λαμβάνονται στην Ευρώπη για την απεξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια, τις κινεζικές εξαγωγές και την αμερικανική άμυνα, ενώ προβλέπει πτώση των ακινήτων σε Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Σουηδία.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η καλύτερη μετοχή του 2022 – Θα είχατε βγάλει κέρδη 1.600%

Deutsche Bank: «Αρκούδες» για το 2023 οι 8 στους 10 επενδυτές – Τι φοβούνται

Νέο manhattan project, παραίτηση Μακρόν, αντι-Brexit: Οι πιο εξωφρενικές προβλέψεις για το 2023

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News