Business & Finance Πέμπτη 17/11/2022, 22:15
ΑΓΟΡΕΣ

Δικηγόροι της FTX: Ο Μπάνκμαν υπονομεύει τη διαδικασία εκκαθάρισης

Δικηγόροι της FTX: Ο Μπάνκμαν υπονομεύει τη διαδικασία εκκαθάρισης

Ο πάλαι ποτέ μεγιστάνας της αγοράς κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ υπονομεύει τις προσπάθειες για αναδιοργάνωση της καταρρέουσας αυτοκρατορίας του με «αδιάκοπα και ενοχλητικά tweets» που φαίνεται να στοχεύουν στην απομάκρυνση των περιουσιακών στοιχείων από τον έλεγχο του αμερικανικού δικαστηρίου υπέρ ενός στις Μπαχάμες, όπως ανέφεραν δικηγόροι για την χρεοκοπημένη FTX.

«Γίνονται τεράστιες προσπάθειες για να βάλουμε κάποια τάξη σε ένα χαοτικό περιβάλλον», έγραψαν οι δικηγόροι της FTX στην αίτηση πτώχευσης. «Είναι κρίσιμης σημασίας για τις προσπάθειες να τερματιστεί το χάος και να διασφαλιστεί ότι τα περιουσιακά στοιχεία μπορούν να εξακριβωθούν και να συγκεντρωθούν σε μια ομαλή διαδικασία».

Οι αρμόδιοι για την εκκαθάριση της εταιρείας FTX στις Μπαχάμες έσπευσαν στην αρχή της εβδομάδας να ενισχύσουν τον έλεγχο επί της διαδικασίας αφερεγγυότητας της FTX Digital, θυγατρικής της αυτοκρατορίας του Μπάνκμαν, όπως ανέφεραν τα έγγραφα που συνόδευαν την αίτηση πτώχευσης. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι οι κάτοχοι λογαριασμών που κρατούνται σε κατάστασης «παγωμένης κατάθεσης», δηλ σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια εκτός Διαδικτύου είναι πιστωτές από το τμήμα που εδρεύει στις Μπαχάμες και ζητούν να αναλάβουν την έρευνα και στις υπόλοιπες οντότητες του ομίλου. 

Στην κατάθεσή τους στη Νέα Υόρκη, οι εκκαθαριστές ζήτησαν από τον ομοσπονδιακό δικαστή να αναγνωρίσει επίσημα και να υποστηρίξει την υπόθεσή τους στο Ανώτατο Δικαστήριο στις Μπαχάμες. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση αφερεγγυότητας, μια τέτοια κίνηση θα θεωρούνταν ρουτίνα. Ωστόσο, η κίνηση είναι ασυνήθιστη σε αυτή την περίπτωση, επειδή η FTX έθεσε την ίδια και τις περισσότερες από 100 θυγατρικές της σε δικαστική προστασία στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Ντέλαγουερ.

Σε συνέντευξή του στο Vox Media, ο Μπάνκμαν επέκρινε τις ρυθμιστικές αρχές και χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφασή του να τεθεί η FTX σε πτώχευση. «Όλα θα είχαν διορθωθεί κατά 70% αυτή τη στιγμή, αν δεν το είχα κάνει», ανέφερε. Συνέχισε λέγοντας ότι θα μπορούσε να διορθώσει το θέμα εάν «κερδίσουμε τη μάχη δικαιοδοσίας εναντίον του Ντέλαγουερ».
 
Ο Μπάνκμαν «φαίνεται να υποστηρίζει τις προσπάθειες» των εκκαθαριστών στις Μπαχάμες «να επεκτείνουν το πεδίο εφαρμογής της διαδικασίας FTX Digital στις Μπαχάμες, υπονομεύοντας τις αντίστοιχες του Άρθρου 11 και να μεταφέρουν περιουσιακά στοιχεία από τους οφειλέτες σε λογαριασμούς στις Μπαχάμες υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης στις Μπαχάμες», έγραψαν οι δικηγόροι.
 
 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg
 
Διαβάστε επίσης:
 
 
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News