Business & Finance Τετάρτη 30/12/2020, 11:43
ΑΓΟΡΕΣ

Το δολάριο «αποχαιρετά» το 2020 σε ναδίρ δυόμισι ετών

Το δολάριο «αποχαιρετά» το 2020 σε ναδίρ δυόμισι ετών

Το δολάριο παραμένει σε ναδίρ δυόμισι ετών σήμερα, με τους επενδυτές να στρέφονται προς νομίσματα που υπόσχονται μεγαλύτερα κέρδη, εν μέσω στοιχημάτων ότι η κυκλοφορία των εμβολίων θα επιτρέψει την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου το 2021.

Οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι για την έγκριση της συμφωνίας για το δεύτερο πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ, ένα κλίμα που περιορίζει τη ζήτηση για το «καταφύγιο» του δολαρίου. 

Οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν ακόμη μεγαλύτερη αποδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος το 2021, καθώς ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να προωθήσει περισσότερα μέτρα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο δείκτης δολαρίου υποχωρούσε στο 89,711 στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2018. Προβάδισμα του ευρώ έναντι του δολαρίου, με το ενιαίο νόμισμα να ενισχύεται στο 1,226.

Κέρδη και για τα δολάρια Αυσταρλίας και Νέας Ζηλανδίας, που αναρριχήθηκαν σε υψηλά διετίας. Άνοδος και για τη βρετανική στερλίνα, μετά την είδηση για την έγκριση του εμβολίου που αναπτύσει η AstraZeneca, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η αισιοδοξία ότι το 2021 θα είναι μια διαφορετική χρονιά στρέφει τους επενδυτές προς στοιχεία ενεργητικού υψηλότερου ρίσκου -και αποδόσεων- σε βάρος του δολαρίου. Τα στοιχήματα εναντίον του αμερικανικού νομίσματος έχουν ενισχυθεί στα υψηλότερα επίπεδα δεκαετίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News