Business & Finance Παρασκευή 7/10/2022, 17:06
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Βαριές απώλειες στο κλείσιμο της εβδομάδας

Wall Street: Βαριές απώλειες στο κλείσιμο της εβδομάδας

Βαριές απώλειες καταγράφουν οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης η οποία ολοκληρώνει την πρώτη εβδομάδα για το τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο του 2022. Μια εβδομάδα η οποία άρχισε με πολλές υποσχέσεις, καθώς στις δύο πρώτες συνεδριάσεις της το αμερικανικό χρηματιστήριο επιδόθηκε σε ανοδικό ράλι, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, κι έτσι το ανοδικό διήμερο έχει διαδεχθεί ένα τριήμερο απωλειών. 

Τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο τα οποία επιβεβαίωσαν ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, πυροδότησε νέο κύμα ανησυχιών ότι η Fed θα προχωρήσει με νέες επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων. 

Ο Dow Jones καταγράφει απώλειες περί του 1,40%, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 1,85%, με τον Nasdaq να αποδυναμώνεται κατά 2,52%. 

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, είδαν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία αναφορικά με την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Βάσει των στοιχείων του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, οι νέες θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα αυξήθηκαν κατά 288.000, όταν τον Αύγουστο προστέθηκαν 275.000 νέες θέσεις κι έναντι εκτιμήσεων για 265.000 νέες θέσεις εργασίας. 

Παράλληλα το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στο 3,5% από 3,7% τον Αύγουστο κι έναντι προβλέψεων για παραμονή του στο επίπεδο του Αυγούστου. 

Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ έχουν δηλώσει ουκ ολίγες φορές, ότι αν η εικόνα στην αγορά εργασίας είναι ισχυρή, τότε θα συνεχίσουν με τις επιθετικές επιτοκιακές αυξήσεις. 

Έτσι ο φόβος των υψηλών επιτοκίων επέστρεψε στη Wall Street, με τους επενδυτές να επιδίδονται σε μαζικές ρευστοποιήσεις. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News