Business & Finance Δευτέρα 3/10/2022, 16:58
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: «Είσοδος» στο δ΄ τρίμηνο – Απώλειες στα τρία προηγούμενα τρίμηνα 

Wall Street: «Είσοδος» στο δ΄ τρίμηνο – Απώλειες στα τρία προηγούμενα τρίμηνα 

Με άνοδο εισέρχεται η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση για τον Οκτώβριο, που σηματοδοτεί παράλληλα και την πρώτη συνεδρίαση για το δ΄ και τελευταίο τρίμηνο για το 2022. Το αμερικανικό χρηματιστήριο έρχεται από ένα άσχημο σερί, καθώς στα προηγούμενα τρία τρίμηνα το πρόσημο ήταν αρνητικό. 

Μια πτωτική πορεία τριών συναπτών τριμήνων, που για τον Dow Jones έρχεται για πρώτη φορά μετά το 2015 και για τους S&P 500 και Nasdaq από το 2009.0

Σήμερα, οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης κινούνται ανοδικά. Ο Dow Jones έχει ενισχύεται κατά 1,23%, ο S&P 500 έχει ξεπεράσει το +1%, με τον Nasdaq να βρίσκεται στο +0,70%. 

Παρά τη γενικευμένη ανοδική τάση, η μετοχή της Tesla δέχεται κλυδωνισμούς χάνοντας περί του 7,40%, μετά την ανακοίνωση της αμιγώς ηλεκτροκίνητης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με την οποία ανέφερε ότι απέτυχε να πιάσει τον στόχο παραδόσεων οχημάτων το γ΄ τρίμηνο. 

Από την άλλη, πτωτικά κινείται η απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου, καθώς υποχωρεί κατά 12 μονάδες βάσης, διαμορφούμενη στο 3,68%. 

Συνολικά από την κορύφωση της περασμένης εβδομάδας η απόδοση του εν λόγω τίτλους, έχει αποκλιμακωθεί κατά 34 μονάδες βάσης. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News