Business & Finance Δευτέρα 19/09/2022, 16:52
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Η Fed τραβάει τους δείκτες προς τα πίσω

Wall Street: Η Fed τραβάει τους δείκτες προς τα πίσω

Οπισθοχωρώντας έχουν εισέλθει στη εναρκτήρια συνεδρίαση για την τρέχουσα εβδομάδα οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street. Μια εβδομάδα ιδιαιτέρως κρίσιμη, περιλαμβάνει τη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ η οποία αρχίζει αύριο Τρίτη και ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

Άπαντες αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια, ωστόσο το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι εύρους θα είναι η αύξηση αυτή. Υπενθυμίζεται ότι στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, η Fed είχε αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσεως. Αν προχωρήσει σε ακόμη μία επιθετική αύξηση, τότε το βασικό της επιτόκιο θα διαμορφωθεί στο 3,25%, από 2,50% επί του παρόντος. 

Να σημειωθεί ότι στην έναρξη της τρέχουσας χρονιάς, το βασικό επιτόκιο της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας βρισκόταν στο 0,25%. 

Πίσω στο αμερικανικό χρηματιστήριο, όπως και στις αγορές ανά τον κόσμο, τους επενδυτές τους διακρίνει μια επιφυλακτικότητα. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,34%, ο S&P 500 κινείται χαμηλότερα κατά 0,37%, στο -0,40% βρίσκεται ο Nasdaq. 

Δείγμα του πόσο επιφυλακτικοί είναι οι επενδυτές, αποτελεί το γεγονός ότι ούτε στα ασφαλή καταφύγια έχουν στραφεί όπως τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα. Η απόδοση του δεκαετούς τίτλου έχει αναρριχηθεί σε υψηλό έντεκα ετών και στο 3,51%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News