Business & Finance Δευτέρα 19/09/2022, 15:48
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Διατηρείται η πτωτική τάση με «ανύπαρκτο» τζίρο 

Χρηματιστήριο: Διατηρείται η πτωτική τάση με «ανύπαρκτο» τζίρο 

Σταθερά υπό του μηδενός διατηρείται το Χρηματιστήριο Αθηνών και μάλιστα έχει διευρύνει τις απώλειές του σε σχέση με εκείνες που κατέγραφε νωρίτερα, ωστόσο αυτό που προβληματίζει είναι ο σχεδόν ανύπαρκτος τζίρος. Η απουσία της επενδυτικής διάθεσης είναι η τάση που επικρατεί στα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο, ωστόσο στην ελληνική αγορά είναι κάτι περισσότερο από εμφανής, καθότι η αξία των συναλλαγών δύο ώρες πριν το κλείσιμο διαμορφώνεται σε αποκαρδιωτικά επίπεδα. Μετά την αθρόα εισροή χρημάτων την περασμένη Παρασκευή, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 113 εκατ. ευρώ (το υψηλότερο επίπεδο από τις 14 του περασμένου Ιουνίου), σήμερα οι επενδυτές παρουσιάζονται αν μη τι άλλο φειδωλοί. 

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης με τις απώλειες της τάξεως του 0,62% που καταγράφει παραμένει οριακά άνω των 830 μονάδων (830,99), έχοντας καταγράψει χαμηλό ημέρας χαμηλότερα του επιπέδου αυτού στις 827,22 μονάδες. 

Ο τζίρος όπως προαναφέρθηκε βρίσκεται σε επίπεδα που απογοητεύουν στα 15,3 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 5,8 εκατ. μετοχές. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 0,55% και της Μεσαίας κατά 0,58%, με τον τραπεζικό δείκτης να κινείται χαμηλότερα κατά 0,30%. 

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, οι εντονότερες πιέσεις ασκούνται στις μετοχές των Lamda και Aegean καθώς αποδυναμώνονται κατά 2,62% και 2,37% αντίστοιχα. Ακολουθούν Βιοχάλκο (-1,96%), Motor Oil (-1,79%), Coca Cola (-1,62%), ΕΛΠΕ και ΓΕΚ Τέρνα (-1,39% έκαστη).

Ξεχωρίζει η μετοχή της Quest με άνοδο περί του 1,22%, ενώ ήπια κέρδη παρουσιάζουν οι μετοχές των Alpha Bank, Τιτάν, ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ και Τέρνα Ενεργειακή. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News