Business & Finance Δευτέρα 19/09/2022, 11:54
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτική έναρξη εβδομάδας

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτική έναρξη εβδομάδας

Επιφυλακτικά κινούνται στην σημερινή συνεδρίαση οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μισ συνεδρίαση η οποία είναι και η εναρκτήρια για την τρέχουσα εβδομάδα που θα κινηθεί στη σκιά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Κι αυτό διότι την ερχόμενη Τετάρτη μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασής της, θα ανακοινώσει την απόφασή της κατά πόσο θα αυξήσει τα επιτόκιά της. 

Το ότι θα αυξήσει τα επιτόκια η Fed είναι δεδομένο κι αυτό που αναμένουν όλοι είναι το εύρος της αύξησης, καθώς υπενθυμίζεται ότι έχουν προηγηθεί δύο αυξήσεις κατά 75 μονάδες βάσης. 

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών 

Πίσω στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, περί τις 12:00 μ.μ. ο Γενικός Δείκτης με την υποχώρησή του κατά 0,49% έχει διολισθήσει στις 832,07 μονάδες, επεκτείνοντας έτσι τις απώλειες που σημείωσε στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής. Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών τα 2,1 εκατ. τεμάχια. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης κινείται χαμηλότερα κατά 0,28%, αυτός της Μεσαίας κατά 0,39%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,23%. 

Μικτά τα πρόσημα που εμφανίζονται στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Τις μεγαλύτερες αρνητικές μεταβολές παρουσιάζουν οι μετοχές των Coca Cola (-1,44%), ΕΛΠΕ (-1,39%), Aegean (-1,19%), και Ελλάκτωρ (-1,15%).

Στην άλλη άκρη του ταμπλό με αισθητές θετικές μεταβολές βρίσκονται οι μετοχές των Ελβαλχαλκόρ (+1,28%), (ΔΕΗ +0,98%) και Τιτάν (+0,91%).

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News