Business & Finance Δευτέρα 29/08/2022, 10:46
ΑΓΟΡΕΣ

Οι δηλώσεις των κεντρικών τραπεζιτών βυθίζουν τις ευρω-αγορές

Οι δηλώσεις των κεντρικών τραπεζιτών βυθίζουν τις ευρω-αγορές

Στο κόκκινο ξεκινά η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα για τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι δηλώσεις των κεντρικών τραπεζιτών ενέτειναν τους φόβους για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός, παρά τον αυξανόμενο κίνδυνο ύφεσης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 1,13%, στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί κατά 1,38% και στο Παρίσι ο CAC 40 χάνει 1,14%. Το χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι κλειστό λόγω αργίας.

Η Isabel Schnabel, μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, προειδοποίησε ότι οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να δράσουν δυναμικά για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό, ακόμα και εάν αυτό βυθίσει τις οικονομίες στην ύφεση.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell είχε προειδοποιήσει ότι θα αυξήσει τα επιτόκια όσο χρειάζεται για να περιορίσει την ανάπτυξη.

Ο Francois Villeroy de Galhau, μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, είπε ότι χρειάζεται μία ακόμα σημαντική αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, ενώ ο Martins Kazaks δήλωσε πως μια ύφεση στην Ευρωζώνη είναι πολύ πιθανή, αλλά από μόνη της δεν αρκεί για να ρίξει τον πληθωρισμό.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News