Business & Finance Πέμπτη 25/08/2022, 19:13
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Άνοδος ενόψει Jackson Hole

Ευρωπαϊκές μετοχές: Άνοδος ενόψει Jackson Hole

Μικτή εικόνα παρουσίασαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ολοκληρώνοντας τελικά τη συνεδρίαση με ήπια κέρδη, καθώς ο επενδυτικός κόσμος έχει το βλέμμα στραμμένο προς το Jackson Hole, το ετήσιο συνέδριο της Fed, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει σήμερα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,3%, συνεχίζοντας να παίρνει ώθηση από τις μετοχές του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου. Στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των εταιρειών λιανεμπορίου κατέγραψαν απώλειες της τάξης του 2% περίπου.

Ο Dax της Φρανκφούρτης έκλεισε με άνοδο 0,39%, ο FTSE του Λονδίνου με κέρδη 0,11% και ο FTSE MIB του Μιλάνου με 0,1%. Οριακές απώλειες της τάξης του 0,08% κατέγραψε ο CAC του Παρισιού.

Σημειώνεται πως το ετήσιο συνέδριο της Fed ξεκινά απόψε, αλλά η ομιλία του προέδρου της Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ πρόκειται να λάβει χώρα αύριο, όποτε και αναμένεται να δώσει περισσότερες πληροφορίες σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής για την καταστολή των πληθωριστικών πιέσεων. Επίσης, οι επενδυτές αναμένουν πως θα γίνει αναφορά και στη στρατηγική μετά το τέλος του τρέχοντος κύκλου σύσφιγξης.

Σημειώνεται πως και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τα αμερικανικά χρηματιστήρια σημειώνουν ήπια κέρδη, με τον S&P και τον Dow Jones να σπάνε το τριήμερο πτωτικό σερί.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Ήπια άνοδος – Έχασε τις 900 μονάδες

Wall Street: Μικρά κέρδη με τα βλέμματα στραμμένα στη Fed

Πρακτικά EKT: Διάχυτη ανησυχία για τον υψηλό πληθωρισμό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News