Business & Finance Πέμπτη 24/12/2020, 14:17
ΑΓΟΡΕΣ

Brexit: Η συμφωνία έρχεται, η στερλίνα λάμπει

Brexit: Η συμφωνία έρχεται, η στερλίνα λάμπει

Οι πληροφορίες ότι Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξαν σε συμφωνία για τη μετα-Brexit εποχή δίνουν δυναμική ώθηση στη στερλίνα, με το βρετανικό νόμισμα να σκαρφαλώνει σε υψηλά σχεδόν δυόμισι ετών.

Οι αγορές περιμένουν την επιβεβαίωση από επίσημα χείλη ότι Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξαν επιτέλου σε συμφωνία που θα διέπει τις εμπορικές τους σχέσεις όταν θα εκπνεύσει η μεταβατική περίοδος, στις 31 Δεκεμβρίου.

Εν μέσω κλίματος αισιοδοξίας, η στερλίνα ενισχύθηκε 1,5% έναντι του δολαρίου, καταφέρνοντας ενδοσυνεδριακά να ξεπεράσει το όριο του 1,36 έναντι του αμερικανικόυ νομίσματος και σε απόσταση αναπνοής από το υψηλό των 1,3625 στερλινών που είχε αγγίξει την προηγούμενη εβδομάδα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, σύμφωνα όμως με πηγές, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, είχε αργά το βράδυ σύσκεψη με ανώτατα στελέχη του υπουργικού συμβουλίου για την προετοιμασία του τελικού κειμένου.

Μια συμφωνία αποτρέπει τον κίνδυνο ενός άτακτου Brexit, στηρίζοντας την ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας μετά το σοκ εξαιτίας της πανδημίας.

Κέρδη και για τις μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News