Business & Finance Πέμπτη 12/05/2022, 15:10
ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Το ενισχυμένο δολάριο ασκεί πιέσεις στις τιμές

Πετρέλαιο: Το ενισχυμένο δολάριο ασκεί πιέσεις στις τιμές

Πιέσεις οι οποίες νωρίτερα ήταν πιο έντονες δέχονται οι τιμές του πετρελαίου, με την ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου επιβαρύνει την αγορά του ορυκτού καυσίμου, την ώρα που τις διεθνείς αγορές τις έχουν κυριεύσει φόβοι για το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας ή ακόμη και ύφεσης. 

Περί τις 15:00 η τιμή του μπρεντ υποχωρεί κατά 1,60% ήτοι 1,72 δολάρια στα 105,83 δολάρια το βαρέλι, διαγράφοντας μέρος των απωλειών της τάξεως του 2,1%. Κατά 1,50% χαμηλότερα ή 1,58 δολάρια στα 104,19 δολάρια το βαρέλι κινείται η τιμή του αργού, έχοντας φθάσει η πτώση της έως το 2,3%. 

Ο πληθωρισμός, το ισχυρό δολάριο που έχει σκαρφαλώσει σε υψηλό είκοσι ετών, τα νέα lockdowns στην Κίνα τη χώρα με τον μεγαλύτερο όγκο εισαγωγών αργού στον κόσμο και η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών, έχουν πυροδοτήσει ένα νέο κύμα φόβων αναφορικά με την παγκόσμια οικονομία 

Σε αυτό το περιβάλλον, ήρθαν σήμερα οι προειδοποιήσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ). 

«Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου και η επιβραδυνόμενη οικονομική ανάπτυξη, αναμένεται να περιορίσουν σημαντικά την ανάκαμψη της ζήτησης για το υπόλοιπο της τρέχουσας χρονιάς αλλά και στη διάρκεια του 2023. Τα εκτεταμένα lockdowns στην Κίνα, οδηγούν μια αισθητή επιβράδυνση στη χώρα με τη δεύτερη κατανάλωση πετρελαίου στον κόσμο», αναφέρει στο τακτικό της μηνιαίο δελτίο η ΙΕΑ. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News