Business & Finance Τρίτη 8/03/2022, 08:37
ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Νέα άνοδος των τιμών καθώς οι ΗΠΑ κινούνται προς το εμπάργκο

Πετρέλαιο: Νέα άνοδος των τιμών καθώς οι ΗΠΑ κινούνται προς το εμπάργκο

Πάνω από τα 120 δολάρια το βαρέλι κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ΗΠΑ κινούνται πιο κοντά στην απαγόρευση των εισαγωγών από τη Ρωσία, σε μία προσπάθεια να εντείνουν τις οικονομικές πιέσεις προς τον πρόεδρο Πούτιν, έπειτα από την εισβολή στην Ουκρανία. 

Το μπρεντ ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 3,64% στα 127,69 δολάρια το βαρέλι. 

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν σημειώσει ράλι 30% από την έναρξη της εισβολής και οι αναλυτές πιστεύουν ότι θα συνεχίσουν να ενισχύονται. Με την ανακοίνωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών ότι οι ΗΠΑ συζητούν ενεργά ένα εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, οι τιμές εκτινάχθηκαν τη Δευτέρα σχεδόν στα 140 δολάρια το βαρέλι. 

Πετρέλαιο: Νέα άνοδος των τιμών καθώς οι ΗΠΑ κινούνται προς το εμπάργκο-1

Στις ΗΠΑ, βουλευτές ανακοίνωσαν το προσχέδιο ενός νομοσχεδίου που έχει διακομματική στήριξη για την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου στη χώρα, την ώρα που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται διχασμένες για το εμπάργκο και η Μόσχα απαντά με απειλές για κλείσιμο της στρόφιγγας του φυσικού αερίου προς τη Γερμανία και για πετρέλαιο 300 δολαρίων. 

Η TotalEnergies έγινε η πρώτη μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία που ανακοίνωσε και επίσημα ότι οι traders της δεν θα αγοράζουν πια ρωσικό πετρέλαιο. Άτυπα, πάντως, οι περισσότεροι traders εφαρμόζουν ένα τέτοιο εμπάργκο εδώ και μέρες. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Με ενεργειακό πόλεμο απειλεί η Μόσχα την Ευρώπη: Τέλος ο Nord Stream 1, πετρέλαιο 300 δολαρίων

Κομισιόν: Σχέδια για μείωση των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου έως και 80% – Επιταχύνεται το Green Deal

Γερμανία: Όχι στο εμπάργκο του ρωσικού πετρελαίου

Τι σημαίνει ένα εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο: 7 αναλυτές απαντούν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News