Business & Finance Τετάρτη 20/04/2022, 14:46
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Κρατάει με άνεση τα κέρδη – Σε υψηλά επίπεδα ο τζίρος

Χρηματιστήριο: Κρατάει με άνεση τα κέρδη – Σε υψηλά επίπεδα ο τζίρος

Προσπάθεια να διευρύνει τα κέρδη που καταγράφει από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης καταβάλει το Χρηματιστήριο Αθηνών, και δείχνει ότι δεν έχει διάθεση να ανατρέψει το σημερινό θετικό κλίμα που επικρατεί και σήμερα. 

Περί τις 2:20 ώρα Ελλάδος, ο γενικός δείκτης σημειώνει άνοδο 1% και έχει φτάσει στις 935 μονάδες. Το υψηλό ημέρας έχει καταγραφεί στις 937,91 μονάδες με το χαμηλό στις 928,47 μονάδες.

Με το πακέτο μετοχών αξίας 76, 5 εκατ. ευρώ της Mytilineos που διακινήθηκε στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης ο τζίρος έχει φτάσει στα 135 εκατ. ευρώ, επίπεδο που είχε πολύ καιρό να εμφανιστεί στη Λεωφόρο Αθηνών. Αντίστοιχα σε υψηλά επίπεδα και όγκος συναλλαγών στα 25 εκατ. τεμάχια με τα 4,5 εκατ. εξ’αυτών να συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο μετοχών της Mytilineos που διακινήθηκαν σήμερα και αντιστοιχούν στο 3,14% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 1,33% και έχει φτάσει στις 2273,42 μονάδες, ενώ ο Mid Cap μετά τις χθεσινές απώλειες σήμερα προσπαθεί να ξεκολλήσει από το μηδέν (0,08%). Με τις μετοχές των τραπεζών να έχουν βγει μπροστά στη σημερινή συνεδρίαση ο τραπεζικός δείκτης πραγματοποιεί ράλι της τάξεως του 2,87 τοις 100 και έχει ανέλθει στις 664,35 μονάδες.

Η εικόνα των μετοχών

Μπορεί το πακέτο των μετοχών της Mytilineos να έχει διαμορφώσει τα υψηλά επίπεδα του τζίρου στη σημερινή συνεδρίαση, ωστόσο την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα την έχει συγκεντρώσει η μετοχή της Alpha Βank καθώς ο όγκος συναλλαγών έχει φτάσει τα 10 εκατομμύρια τεμάχια. Η μετοχή πραγματοποιεί ράλι της τάξεως του 5,95% και έχει αφήσει σε απόσταση τόσο τη μετοχή της Πειραιώς 2,84% όσο και της Mytilineos 2,27% και της Eurobank 2,25%, ενώ η μετοχή της Βιοχάλκο  βρίσκεται στο + 2%.

Στην άλλη άκρη του ταμπλό βρίσκεται η μετοχή της Jumbo με απώλειες της τάξεως του 1,34% ενώ πτώση 1,10% σημειώνει η μετοχή της Ελλάκτωρ.

Σε αρνητικό έδαφος έχει περάσει η μετοχή της Εθνικής η οποία από χθες έχει πάρει ώθηση από τις αναφορές ότι ενδέχεται να συμπεριληφθεί στους δείκτες MSCI. Ωστόσο στην πορεία της σημερινής συνεδρίασης παρέδωσε τα αρχικά κέρδη που παρουσίαζε. 

moneyreview.gr

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Mytilineos: Ποιος αγόρασε το πακέτο του 3,14% των μετοχών της

Τράπεζα Πειραιώς: Ψηφιακή τράπεζα για 1,5 εκατ. πελάτες

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News