Business & Finance Τετάρτη 20/04/2022, 11:28
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Με φόρα από τη χθεσινή συνεδρίαση ξεπέρασε τις 930 μονάδες

Χρηματιστήριο: Με φόρα από τη χθεσινή συνεδρίαση ξεπέρασε τις 930 μονάδες

Από εκεί που σταμάτησε χθες συνεχίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφοντας κέρδη για δεύτερη συναπτή συνεδρίαση, μετά τη διήμερη αργία στις ευρωπαϊκές αγορές για το Πάσχα των Καθολικών την οποία ακολούθησε και η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

Στη σημερινή συνεδρίαση κι ενώ δεν είχαν συμπληρωθεί τα πρώτα 30 λεπτά της συνεδρίασης ο τζίρος ξεπέρασε τα 80 εκατ. ευρώ λόγω διαπραγμάτευσης ενός μεγάλου πακέτου μετοχών της Mytilineos, του οποίου η αξία έχει ανέλθει σχεδόν στα 76,5 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,50%, μια ενίσχυση που τον έφερε στις 931 μονάδες ενώ έκανε ένα πέρασμα και από τις 933 μονάδες, επίπεδο που συνιστά το υψηλότερο για τον Απρίλιο και τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στα προ πολέμου επίπεδα.

Όπως και χθες έτσι και σήμερα ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,35%, ενώ ο Mid Cap παραμένει σε αρνητικό έδαφος από χθες υποχωρώντας κατά 0,11%. Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο περί του 0,90%, βρίσκοντας και σήμερα στήριξη από τη μετοχή της Εθνικής, για την οποία το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί στους δείκτες MSCI μετά την αναθεώρησή τους της έχει δώσει πνοή.

Μπορεί τα κέρδη που καταγράφονται στη Λεωφόρο Αθηνών να μην είναι σημαντικά και οι τζίροι να κινούνται σε μέτρια επίπεδα (εξαιρουμένης της σημερινής συνεδρίασης), όμως δεν πρέπει να λησμονείται ότι κόντρα στους καιρούς της αμφιβολίας από τον πόλεμο, τον υψηλό πληθωρισμό και τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών, το Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει αντοχές και κινείται ανοδικά.

Η εικόνα των μετοχών

Παρά το γεγονός ότι το πακέτο μετοχών της Mytilineos έχει εκτινάξει τον σημερινό τζίρο, η μετοχή κινείται πτωτικά κινούμενη πτωτικά κατά 1,14% και είναι αυτή με τη χειρότερη εικόνα του FTSE Large Cap.

Προβάδισμα έχουν πάρει οι μετοχές των Alpha Bank και Εθνική με άνοδο 1,26% και 1,04% αντίστοιχα, ενώ η Τέρνα  Ενεργειακή βρίσκεται στο 0,95% και η Eurobank στο 0,88%.

Οριακά άνω του μηδενός κινείται η μετοχή της Πειραιώς, με την ανακοίνωση για την ίδρυση ψηφιακής τράπεζας προκειμένου να προσελκύσει καταναλωτές νεαρότερης ηλικίας να μην συγκινεί τους επενδυτές.

Στον αντίποδα ΕΥΔΑΠ και Aegean σημειώνουν υποχώρηση 0,84% και 0,74% αντίστοιχα.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζα Πειραιώς: Ψηφιακή τράπεζα για 1,5 εκατ. πελάτες

ΧΑ: Πακέτο 4,5 εκατομμυρίων μετοχών της Μυτιληναίος

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News