Business & Finance Τρίτη 29/03/2022, 16:28
ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών μετά το ενδεχόμενο συμβιβασμού στην Ουκρανία 

Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών μετά το ενδεχόμενο συμβιβασμού στην Ουκρανία 

Με νέα βουτιά της τάξεως των 6 δολαρίων αντιδρούν οι τιμές του πετρελαίου στο ενδεχόμενο να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπως προκύπτει μετά το πέρας των σημερινών συνομιλιών μεταξύ των διαπραγματευτικών ομάδων των δύο χωρών.

Περί τις 16:20 ώρα Ελλάδος, η τιμή του μπρεντ χάνει 5,48% ή 6,02 δολάρια, στα 103,98 δολάρια το βαρέλι, την ίδια ώρα που αυτή του αργού αποδυναμώνεται κατά 5,58% ήτοι 5,85 δολάρια, στα 100,11 δολάρια το βαρέλι. 

Ρωσία και Ουκρανία ολοκλήρωσαν σήμερα τον νέο γύρο συνομιλιών. Η Μόσχα υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν «εποικοδομητικές» και η ουκρανική προσφορά για συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων θα διαβιβαζόταν άμεσα στο Βλάντιμιρ Πούτιν. 

Ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ρωσίας, δήλωσε ότι το Κρεμλίνο είναι πρόθυμο να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας συνάντησης μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών, την ίδια στιγμή που συναντώνται οι υπουργοί Εξωτερικών για να υπογράψουν μια προκαταρκτική συμφωνία. Το Κίεβο επιδιώκει εδώ και καιρό άμεσες συνομιλίες μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να μην εμφανίζεται πρόθυμος στο ενδεχόμενο αυτό. 

Τον περιορισμό και μάλιστα δραστικό στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κιέβο και στο Τσερνίχιβ , ανακοίνωσε η Ρωσία, μετά το πέρας των συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών που έλαβαν χώρα στην Τουρκία. 

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Φόμιν, η δραστική μείωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Κίεβο και στο Τσερνίχιβ θα λάβει χώρα άμεσα, αναμένοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα πράξουν ανάλογα. 

Το ορυκτό καύσιμο έτσι δεν καταφέρνει να διαφύγει από τον πολιορκητικό κλοιό που το έχει περιβάλει το τελευταίο διάστημα, καθώς πέραν των εξελίξεων στην Ανατολική Ευρώπη, στην αγορά πετρελαίου ασκούνται πιέσεις από το lockdown που εφάρμοσε η Σαγκάη μετά τη νέα έξαρση των κρουσμάτων. Ως γνωστόν τα περιοριστικά μέτρα στην Κίνα έχουν πάντα οριζόντια μορφή και το νέο lockdown έχει πυροδοτήσει ένα κύμα προβληματισμού για δραστική μείωση των μετακινήσεων και συνεπακόλουθα τη δημιουργία πλεονασματικών αποθεμάτων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Ανακοίνωσε ότι περιορίζει τις επιχειρήσεις σε Κίεβο και Τσερνίχιβ

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News