Κόσμος Τρίτη 29/03/2022, 15:46
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ανακοίνωσε ότι περιορίζει τις επιχειρήσεις σε Κίεβο και Τσερνίχιβ 

Ρωσία: Ανακοίνωσε ότι περιορίζει τις επιχειρήσεις σε Κίεβο και Τσερνίχιβ 

Τον περιορισμό και μάλιστα δραστικό στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κιέβο και στο Τσερνίχιβ , ανακοίνωσε η Ρωσία, μετά το πέρας των συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών που έλαβαν χώρα στην Τουρκία. 

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Φόμιν, η δραστική μείωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Κίεβο και στο Τσερνίχιβ θα λάβει χώρα άμεσα, αναμένοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα πράξουν ανάλογα. 

Ρωσία και Ουκρανία ολοκλήρωσαν σήμερα τον νέο γύρο συνομιλιών. Η Μόσχα υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν «εποικοδομητικές» και η ουκρανική προσφορά για συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων θα διαβιβαζόταν άμεσα στο Βλάντιμιρ Πούτιν. 

Ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ρωσίας, δήλωσε ότι το Κρεμλίνο είναι πρόθυμο να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας συνάντησης μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών, την ίδια στιγμή που συναντώνται οι υπουργοί Εξωτερικών για να υπογράψουν μια προκαταρκτική συμφωνία. Το Κίεβο επιδιώκει εδώ και καιρό άμεσες συνομιλίες μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να μην εμφανίζεται πρόθυμος στο ενδεχόμενο αυτό. 

Για την πιο αξιοσημείωτη πρόοδο έως σήμερα στις συνομιλίες ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο, έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μετά το πέρας του νέου γύρου διαπραγματεύσεων. 

Μιλώντας από τον χώρο που φιλοξένησε τις δύο διαπραγματευτικές ομάδες, ο Μεβλούτ Καβούσογλου, ανέφερε ότι η Τουρκία χαιρετίζει τον συμβιβασμό στον οποίο κατέληξαν οι δύο χώρες, όπως και στην κατανόηση που επέδειξαν σε συγκεκριμένα θέματα, κάτι που ίσως να σηματοδοτεί τον τερματισμό του πολέμου. 

Όπως τόνισε υπάρχουν ακόμη σοβαρά θέματα προς επίλυση, ενώ κι εκείνος προσέθεσε ότι οι πρόεδροι των δύο χωρών είναι πιθανό να συναντηθούν στο μέλλον. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News