Business & Finance Παρασκευή 4/03/2022, 20:30
ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

Παλλάδιο: Κέρδη 25% στην εβδομάδα – Πάνω από το φράγμα των 3.000 δολαρίων

Παλλάδιο: Κέρδη 25% στην εβδομάδα – Πάνω από το φράγμα των 3.000 δολαρίων

Ξεπέρασε το φράγμα των 3.000 δολαρίων η ουγκιά η τιμή του παλλάδιου για πρώτη φορά από το Μάιο του 2021 στη σημερινή συνεδρίαση, εν μέσω ανησυχιών για ελλείψεις στην προσφορά από τον κορυφαίο παραγωγό, την Ρωσία, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία αύξησε τη ζήτηση για ασφαλές ενεργητικό. 

Η τιμή spot του παλλάδιου ενισχύθηκε άνω του 8% στα 3.008,74 δολάρια, καθώς η Ρωσία εκπροσωπεί το 40% της παγκόσμιας παραγωγής του μετάλλου, το οποίο σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε κέρδη 25%, στην καλυτερη επίδοση από τα τέλη Μαρτίου του 2020. 

Ο αναλυτής της OANDA, Εντουαρντ Μόια, εκτιμά ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τη στρατιωτική εκστρατεία της στην Ουκρανία και θα δει τις κυρώσεις να γίνονται ακόμη πιο αυστηρές και αυτό θα σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα μειώνοντας παράλληλα και την προσφορά του παλλάδιου. Ο ίδιος προβλέπει ότι η άνοδος της τιμής που πολύτιμου μετάλλου θα συνεχιστεί. 

Την ίδια στιγμή, η τιμή χρυσού ενισχύθηκε 1,5% στα 1.963 δολάρια η ουγκιά, με άνοδο 4% στην εβδομάδα, με αναλυτή της Saxo Bank να προβλέπει περαιτέρω άνοδο στην τιμή του χρυσού. Τη τιμή του χρυσού αγνόησε την άνοδο 1% του δολαρίου εν μέσω της σημερινής έντονης αβεβαιότητας καθώς και την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από την Φέντεραλ Ριζέρβ. 
 
Στον ίδιο ρυθμό και η τιμή αργύρου που ενισχύθηκε 1,8% στα 25,61 δολάρια, καταγράφοντας άνοδο για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση. Η πλατίνα ενισχύθηκε 3,2% στα 1.114,91 δολάρια. 
 
  
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News