Business & Finance Πέμπτη 3/02/2022, 12:23
ΑΓΟΡΕΣ

Meta Platforms: Έτοιμη να χάσει 200 δισ. σε μία ημέρα – Η μεγαλύτερη βουτιά στην ιστορία της Wall

Πτώση κατά 22% στην pre-market

Meta Platforms: Έτοιμη να χάσει 200 δισ. σε μία ημέρα – Η μεγαλύτερη βουτιά στην ιστορία της Wall

Έτοιμη να χάσει σχεδόν 200 δισ. δολάρια σε όρους χρηματιστηριακής αξίας είναι η μετοχή της Meta Platforms, μητρικής του Facebook, σε μία από τις μεγαλύτερες ημερήσιες «βουτιές» στην ιστορία του αμερικανικού χρηματιστηρίου. 

Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού υποχωρεί κατά 22% και διαμορφώνεται στα 260 δολάρια στην pre-market της Wall Street, ως αποτέλεσμα της πρώτης μείωσης του αριθμού των ενεργών χρηστών ανά ημέρα (1,929 δισ. το δ’ τρίμηνο του 2021 από 1,93 δισ. το γ’ τρίμηνο του 2021) από την ίδρυση της εταιρείας. 

Η Meta προειδοποίησε επίσης, για το ενδεχόμενο επιβράδυνσης των ρυθμών αύξησης των εσόδων, λόγω του ανταγωνισμού με το TikTok και το YouTube, καθώς και εξαιτίας της μείωσης των διαφημιστικών δαπανών.  

Εφόσον η προ-συνεδριακή πτώση διατηρηθεί και στην κανονική συνεδρίαση της Wall Street, αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θα απολέσει κεφαλαιοποίηση της τάξης των 200 δισ. δολαρίων. 

Για να καταστεί αντιληπτό το μέγεθος αυτού του αριθμού, σε 200 δισ. δολάρια ανέρχεται η συνολική κεφαλαιοποίηση 460 εισηγμένων στον δείκτη βαρόμετρο S&P 500. 

Όπως είναι εύλογο, οι υψηλές πιέσεις στη Meta επιδρούν αρνητικά και στις υπόλοιπες εταιρείες social media, όπως οι Twitter, Snap και Pinterest, γεγονός που οδηγεί σε αρνητικό έδαφος τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq. 

Ας σημειωθεί ότι μετά τα αποτελέσματα της εταιρείας του Ζούκερμπεργκ, αρκετές επενδυτικές εταιρείες έσπευσαν να υποβαθμίσουν την τιμή – στόχο, με τη Morgan Stanley να αποδίδει το αρνητικό αποτέλεσμα στον έντονο ανταγωνισμό με το TikTok και τη μείωση των διαφημιστικών εσόδων. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Accusonus: Ποια είναι η ελληνική startup την οποία εξαγοράζει το Facebook

Το Facebook έρχεται στην Ελλάδα: Η Meta εξαγοράζει την Accusonus και ιδρύει την Meta Hellas

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News