Start Ups Τρίτη 1/02/2022, 10:06 ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΗ
START UPS

Accusonus: Ποια είναι η ελληνική startup την οποία εξαγοράζει το Facebook

Accusonus: Ποια είναι η ελληνική startup την οποία εξαγοράζει το Facebook

Tα προϊόντα της ελληνικής Accusonus, startup η οποία ιδρύθηκε το 2013 και εξαγοράζεται από τη μητρική του Facebook, Meta, χρησιμοποιούνται από χιλιάδες βραβευμένους με Grammy παραγωγούς που έχουν συνεργαστεί με ηχηρά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, όπως οι Bob Dylan, Lou Reed, Shakira και πολλοί πολλοί ακόμα. Πρόκειται για εταιρεία που αναπτύσσει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης τα οποία βοηθούν στην επεξεργασία ήχου και βίντεο. Επαγγελματίες και μη έχουν την δυνατότητα μέσω των αλγορίθμων της να επιδιορθώνουν άμεσα τον ήχο στα βίντεό τους, δίνοντας μάλιστα την εντύπωση πως έχουν γυριστεί εντός ενός επαγγελματικού στούντιο. 

Η Accusonus, με ιδρυτές τον Αλέξανδρο Τσιλφίδη και τον Ηλία Κοκκίνη, απασχολεί πάνω από 50 άτομα και σύμφωνα με στοιχεία του το Crunchbase, μέχρι προσφάτως είχε σηκώσει 3,9 εκατ δολάρια από την αγορά, γνωστοποιώντας το 2019 πως εξασφάλισε επένδυση ύψους 3,3 εκατ δολ (Series A), όπως γράφει η Καθημερινή.

Accusonus: Ποια είναι η ελληνική startup την οποία εξαγοράζει το Facebook-1

Στον γύρο εκείνο ηγήθηκε το ελληνικό Venture Friends και συμμετείχαν το επίσης ελληνικό Big Pi Ventures, το IQBility του ομίλου Quest, η PJ Tech Catalyst της Τράπεζας Πειραιώς αλλά και μία ομάδα αμερικανών επενδυτών υπό τον Michael Tzannes, συνιδρυτή της accusonus και πρώην CEO της εταιρείας Aware, η οποία πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας DSL.

Είναι από τις πρώτες εταιρείες που ανέπτυξαν προϊόντα μηχανικής μάθησης στην αγορά λογισμικού επεξεργασίας ήχου, λανσάροντας το 2014 το προϊόν Drumatom.

Accusonus: Ποια είναι η ελληνική startup την οποία εξαγοράζει το Facebook-2

Όπως είχε εξηγήσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στην Καθημερινή ο κ. Τσιλφίδης, το συγκεκριμένο εργαλείο είναι το πρώτο της εταιρείας και βοηθάει του επαγγελματίες ηχολήπτες να βελτιώσουν τον ήχο των ηχογραφήσεων τυμπάνων. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2017, η ομάδα λάνσαρε το Regroover, ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να αναλύσει ένα μιξαρισμένο ηχητικό δείγμα και να το χωρίσει στις αρχικές πηγές από τις οποίες προήλθε.

Άλλα προϊόντα είναι το ERA Bundle, SFX Cellar κ.α. Σημαντικός σταθμός στην πορεία της εταιρείας ήταν η ανακοίνωση της συνεργασίας της με την Adobe το 2018, στο πλαίσιο της οποίας η πατενταρισμένη τεχνολογία της νεοφυούς εταιρείας ενσωματώθηκε στα προγράμματα της Adobe για την παραγωγή οπτικοακουστικού περιεχομένου.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News